Картичка с добавена реалност получават гостите на Паметник 1300

Гласувайте за иновацията на Шумен

Иновативна пощенска картичка, която позволява виртуално 3D възпроизвеждане на всеки детайл от паметник "Създатели на българската държавата" над Шумен, беше пусната по повод на 36 г. от неговото откриване. Ще я получава всеки турист, стигнал до уникалния монумент и ще може да се разхожда и виртуално из емблематичния Паметник, увековечил създаването и утвърждаването на България.

Иновацията "Виртуален паметник на длан" е възможна благодарение на специално разработено мобилно приложение. На гърба на картичката са указани три стъпки, които може да предприеме всеки през мобилния си телефон - активира се безплатен софтуер и код, и огромният монумент се побира в ръката ти.

С иновацията Общинското предприятие по туризъм кандидатства за Годишните награди на Министерство на туризма. Така Шумен е сред 10-те финалисти и за него всеки може да даде вота си в он-лайн гласуване на: https://tourismawards.bg/cat/inovacii/#toggle-id-7.

"Идеята ни беше да рекламираме по съвременен начин туристическия обект, превръщайки го в желана дестинация за пътувания и посещения. Тази интерактивна картичка не е просто 3D представяне на обекта. Иновацията изисква активно участие на потребителя на услугата, като изследовател, приключенец, играещ човек“ обясни Димитър Игнатов, един от авторите на мобилното приложение.

Работата продължава със създаване на пълна интерактивна 3D карта на Шумен, на която ще бъдат показани всички културни и историческите забележителности с полезна информация за тях, ще се наслагват хотели, места за отдих, заведения и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони