Касапинът от Шумен е разфасовал жена си, признал е убийството

Арестуваният Стефан беше настанен в полицейска кола и откаран за освидетелстване при съдебен лекар още в неделя вечерта.

Окръжната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем за извършеното убийство на съжителката си 45-годишния Стефан Стефанов от Шумен и го задържа с постановление на наблюдаващия делото прокурор Маргарита Георгиева за срок до 72 часа. За извършителя на зверското убийство ще се иска и постоянен арест.

Огледът и аутопсията на останките, които се извършват във Варна от местни експерти и съдебния лекар на Шумен д-р Владимир Владов, към 17 часа още продължаваше.

Сигнал за изчезналата жена от Варна, с която извършителят се събирал и разделял многократно, е бил подаден от близките й на 19 август в Шумен. В последствие 49-годишната Г.Д. е била обявена за издирване. Вчера, при проверка в дома на Стефан на ул."Червена стена" в кв. "Гривица" в Шумен, полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на трупно разложение. Стефан обяснил пред служителите, че това е убитата от него Г.Д.

Работата по случая продължава с процесуално-следствени действия за идентификация на трупните останки, както и за установяване на причината за смъртта на жената. Предстои привличането на извършителя като обвиняем за убийството.

Стефан е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и за неизпълнение на наложени мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Цялото съобщение на Апелативна прокуратура - Варна:

Окръжната прокуратура в Шумен ще задържи за срок до 72 часа мъж, който ще бъде обвинен в убийството на съжителката си

Окръжната прокуратура в Шумен ще задържи за срок до 72 часа 45-годишния Стефан С. от Шумен по обвинение за убийството на съжителката си Г.Д. – престъпление по член 115 от Наказателния кодекс.

Убийството е било извършено в периода от 12 до 21 август 2016 г. Сигнал за изчезналата жена от Варна, с която извършителят се събирал и разделял многократно, е бил подаден от близките й на 19 август 2016 г. в Шумен. 49-годишната Г.Д. е била обявена за издирване.

На 21 август 2016 год. при проверка в дома на Стефан Ст. в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на трупно разложение. Стефан Ст. обяснил пред служителите, че това е убитата от него Г.Д.

Работа по случая продължава с процесуално-следствени действия за идентификация на трупните останки, както и за установяване на причината за смъртта на жената. Предстои привличането на извършителя като обвиняем за убийството.

Стефан Ст. е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и за неизпълнение на наложени мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Коментари

Задължително поле