Каспичан събира дарения за иконостас на Малка Богородица

 

Навръх светлия християнски празник Малка Богородица в петък църковното настоятелство на православен храм "Св.Пантелеймон и Св. Седмочисленици" в град Каспичан провежда благотворителна вечер за набиране на средства. Те са нужни за изработката на иконостаса на църквата, начената още през 2004 г. Стойността му е 80 000 лв., а над 23 000 лв. бяха събрани през миналата година от благотворителен концерт. Доброто дело трябва да бъде довършено и всеки, който желае може да бъде съпричастен, съобщават от настоятелството.

Кувертите за благотворителната вечер, която ще се състои в заведениe в град Каспичан, са на стойност 50 лв. и могат да се закупят от книжарницата в градчето, както и чрез отец Андрей Стефанов /отговаря на телефон 0899 874 271/.

Дарения могат да се направят и по банковата сметка на църковното настоятелство: Банка ДСК BG48STSA93000008240346.

Датата за благотворителното събитие не е случайно избрана - кампания за набиране на средства стартира на 15 август Голяма Богородица и ще завърши в петък на Малка Богородица. Специален гост на събитието ще бъде Илия Луков.

Макар че църквата се строи от 13 г., най-големите инвестиции са направени в последните пет. През 2012 г. е направен нов водосвет и започва усилено строителство. Над 300 000 лв. са вложени в градежа, сред сериозните дарители е партия ГЕРБ. Варненската митрополия превежда по 10 000 лв. годишно, отделя средства и община Каспичан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони