Катарска принцеса е патрон на световно у нас

Второто издание на световната купа по футбол за деца в неравностойно положение ще се проведе в София между 12 и 19 август т.г. Това стана ясно на специалната съвместна пресконференция на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани, основател на SATUC (Sheikha Al Thani for Underprivileged Children) и президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Двамата подписаха меморандум за съгласие, с който официализираха провеждането на форума.

Мащабът на първенството е удвоен в сравнение с първото му издание през 2015-а в Египет – тази година ще участват минимум 16 отбора от по 8 играчи до 17 години. Треньор на българската селекция ще бъде Методи Здравков, разкри изпълнителният директор на „Спортс Мениджмънт България“ Виктор Кирков.

„Футболът е универсален език, при който дори съперниците изграждат специална връзка, а световното първенство е прекрасна платформа, за да се даде шанс за изява на децата в неравностойно положение - заяви Н.В. Шейкха Ал Тани, като не пропусна специално да благодари за съдействието на Българския футболен съюз. - Нямам търпение децата от цял свят да видят тази хубава страна и хубавите й хора, които искрено ме впечатлиха.“

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ