Катастрофиралата ведомствена линейка откарала ранен работник в „Пирогов”

Инцидентът е станал на връщане и шофьорът е бил сам

Трудова злополука, с пострадал 28-годишен работник, е станала причината за злополучното пътуване на линейката на стъкларския комплекс в Търговище, която катастрофира с автобус и загина водачът й.

Инцидентът на работното място е бил в завод за домакинско стъкло в комплекса, съобщиха запознати. Работникът е пострадал при работа с издувна машина. Получил е фрактури на два пръста на ръката. Пострадалият бил откаран с ведомствена линейка в университетската болница „Пирогов” в  София.

На връщане линейката катастрофирала на търговищка територия. Причините за загубата на контрол от страна на 62-годишния й шофьор още се установяват.  В късния следобед в сряда или в четвъртък ще бъде направена аутопсия. Първата версия е заспиване на водача. След като закарал пострадалия работник в София, той веднага поел обратно към Търговище. Не се изключва и внезапен здравословен проблем.

Представителите на стъкларските заводи, с които медиите контактуват, не вдигаха телефоните си в сряда.  Все още няма информация и от трудовата инспекция в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България