Като лъвовете

Националният отбор на България отново се радва на позитивна атмосфера. Няма групички в съблекалнята, няма делене - на звезди и новобранци, на млади и стари, на „сини“ и „червени“... Това възпитаниците на Петър Хубчев го доказаха директно на терена, а и в дните преди срещата. Освен, че демонстрира отличен колектив, съставът показа отборен дух в Любляна. „Лъвовете“ играха като едно цяло, раздадоха се докрай в името на общата кауза, в името на победата. И я постигнаха, въпреки че влязоха в срещата в ролята на аутсайдер. Но успехът не бе никак лек. За целта селекцията на Петър Хубчев компенсира липсата на високо майсторство с борба, себераздаване и много, много тичане. Точно както треньорът си пожела в дните преди дебюта в новия турнир. Тогава героят от САЩ `94 даде ясен знак, че позитивният резултат може да дойде само, ако играем като едно. И рецептата му даде резултат.

Някои ще кажат, че просто са имали ден, но колко са случаите, в които късметът убягваше на националите през последните години и накрая треньори и ръководители бяха принудени да говорят за достойно представяне? А все пак това бе и трета победа за отбора в последните 5 мача.

При гостуването на стадион „Стожице“ за пръв път от много време „трикольорите“ демонстрираха дисциплина през всички 90 минути в чисто тактически план. Грешки имаше, но в границите на допустимото. По-важното бе, че бяхме солидни в дефанзивен план. И така дойде първата ни победа като гост в официален мач от 2015 година насам. За последно се справихме с Малта (1:0), а в четвъртък вечер съперникът бе с класа-две по-добър.

Но сега идва нов мач и не трябва да мислим, че вече сме направили нещо сериозно. Тази грешка от предходните кампании също трябва да бъде изкоренена, ако все още не е. Норвегия вече демонстрира амбиции за първото място и в София ще се опита да ги затвърди.

Но всички тези млади момчета на Петър Хубчев разполагат с рецептата за успех. През изминалата година от столицата ни с наведена глава си тръгна Швеция, а преди това и Холандия. Сега тимът има нужда единствено от подкрепата на феновете, доказали, че могат да направят разликата в тежки двубои като този, който предстои. В неделя „трикольорите“ заслужават да играят пред пълни трибуни, защото в Любляна затвърдиха прякора си „лъвовете“...

Коментари

Задължително поле