Катрин Зита-Джоунс: Да, външният вид е важен

С нов сериал и нов бранд

 

Израснах сред рокли и шевни машини

Майка ми никога не излизаше без грим 

Нашата индустрия не е място за слаби хора 

Дължа всичко на семейството си

На 51 години аристократичната лъвица от Уелс Катрин Зита-Джоунс навлиза в режим на свръхактивност. Тя има нов сериал и нова линия за лайфстайл продукти, които започна да рекламира пред публика от милиони последователи в социалните мрежи. 

Зита-Джоунс пуска свое кафе и гримове, а тв продукцията, в която се завръща към основната си професия на актриса е криминалната трилър драма „Блудният син“. 

Последно тя удари джакпота с главна роля в  „Cocaine Godmother“ - гангстерска история по действителни събития за кралицата на наркотиците Гризелда Бланко. 

След дълга битка с депресия и биполярно разстройство Катрин е подредила нещата и в личния си живот – вече 20 години е заедно с Майкъл Дъглас. Двамата живеят в разкошно имение до Ню Йорк с двете си деца.

- Катрин, какво ви накара да пуснете линия с продукти за красота точно сега?
- Това беше своеобразно връщане към ученическите ми години. Аз бях момичето в строго девическо училище, което постоянно беше наказвано и порицавано, защото носи твърде много грим. В известен смисъл все още нося нотки от онези бунтарски младежки години. 

И е иронично, че правя бизнес, вдъхновен от нещото, което ме вкарваше в толкова проблеми през ученическите години. 

- Важно ли е за вас винаги да изглеждате  безупречно?
- Майка ми правеше рокли, шиеше всичките ми дрехи като бях малка и аз съм израснала в среда, в която много се държи на естетиката. На масата за вечеря постоянно стоеше една огромно шевна машина. И аз обичам да шия до ден днешен. 

Майка ми същото така никога не излизаше да изхвърли дори боклука, ако не беше добре гримирана. Тя винаги е била изключително красива жена. Никога не ми е казвала да си махна грима като бях момиче. Моят подход с дъщеря ми е идентичен. 

Целта ми с този всеобхватен лайфстайл бранд е да правя нещата, които обичам. Няма да съм говорител на продукти, които нямат нищо общо с мен. Точно обратното – марката е естествено продължение на моите страсти и хобита. 

Ценя съвместната си работа с гигантски марки и всички мащабни рекламни кампании, в които съм участвала. Но да създам нещо свое от нищото и да видя как се материализира е нещо специално. И много забавно. 

- Създадохте впечатляващ образ като кралицата на кокаина Гризелда Бланко? Какво ви вдъхнови да поемете главна роля в такъв проект?
- Години живеех с мисълта, че искам да изиграя ролята на Гризелда Бланко. Още откакто гледах документалната продукция „Кокаиновите каубои”. Нейният живот, престъпната траектория на пътя на Бланко към върха на подземния свят, бяха централни елементи от структурата на филма и аз бях дълбоко впечатлена от цялата история. 

Всички тези корави и сурови мъже, които са изпитвали страх и религиозно поклонение към Гризелда. Наричали са я La Madrina. И наистина задълбах в историята на тази жена, която е успяла да се издигне в един мрачен и опасен мъжки свят и да оперира с толкова силно влияние, размах и власт в престъпните структури на картелите. 

Дълго време разказвах на мои колеги и познати за страстта си по този образ и желанието си да пресъздам персонажа в художествено произведение. И за щастие в един хубав ден Тания Лопес от компанията Lifetime A&E ме попита дали още съм обсебена от Гризелда Бланко и аз отвърнах - „Да, разбира се!“.

Тя ми каза, че разполага с готов сценарий и аз не можех да повярвам. Помислих, че се шегува, че нещо ме пързаля. Но се оказа истина и в следващия момент аз вече бях ангажирана с истински, голям проект за тв филм за живота на Бланко.

Чувството беше прекрасно и съм много благодарна на всички, които успяха да осъществят тази моя мечта и да допринесат със своите таланти в създаването на това произведение, което ще изненада, надявам се приятно, дори най- големите ценители на гангстерския жанр и биографичните драматизации.

- След наградата „Оскар“ и толкова прочути филми, изпитвате ли ли все още тревожност преди и по време на снимки?
- Не съм се разделила с уязвимостта си, с тревогите и малките невротични моменти на несигурност и притеснение. Като всяка жена и аз съм склонна да навлизам в режим на безпокойство от време на време. Но точно сега се усещам по-силна и решителна отвсякога.

Ранните ми години в Уелс ме научиха да бъда твърда, издръжлива и да понасям несгодите, да поемам ударите. Формирах се като борбена личност, която е способна да отстоява себе си и да си проправя път в живота и сложните системи на обществото. Когато хората ме питат дали имам съвети към младите актьори и актриси винаги казвам - „Борете се и бъдете на линия”.

Голяма част от успеха е готовността да се появиш на прослушване, да искаш ролята, да се подготвиш и да не се отказваш. Шоубизнесът специално е сурова среда, в която трябва да можеш да поемаш ударите, да си готов да бъдеш съборен и веднага след това да се изправиш. Шоубизнесът не е място слаби хора и жертви.
Трябва да може да понесеш слуховете, публичните истории за личния си живот, които не винаги ще бъдат истина или добронамерени. Такава е природата на нашия занаят. Ако човек е силен и стои твърдо зад позициите и принципите си, ако е на страната на истината, смятам, че ще може да оцелее дори в най- големите бури.

- Как преборихте личните си демони?
- Дължа толкова много на моето голямо и прекрасно семейство. Благословена съм с чудесни роднини, които са били с мен през всичките изпитания и предизвикателства. Някои хора нямат моя късмет, напълно го осъзнавам. Приятели и страхотни колеги са ми помагали в тежките времена.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта