КАТ засилва контрола по всички пътища в страната

Причината са зачестилите катастрофи

От днес до неделя ще бъде засилено присъствието на Пътна полиция по всички пътища в страната. Мярката е във връзка с усложнената пътнотранспортна обстановка и зачестилите случаи на пътни инциденти с ранени и загинали и въведената временна организация на движение в определени пътни участъци, поради ремонти, съобщиха от МВР.

Създадена е организация и от 14 часа ще бъде вход операция на полицията по контрол на пътното движение. Засилено присъствие по основните пътища на страната ще има до 24 часа на 16 септември 2018 г.

В операцията са включени всички служители с правомощия за работа по контрол на пътното движение. Основното, за което те ще следят е за нарушения по автомагистралите, главните пътища, населени места и участъците с концентрация на ПТП. Специално внимание ще бъде обърнато на скоростните режими; управление от неправоспособни водачи на МПС, неправилно изпреварване, отнемане предимство на пешеходец (особено на пешеходна пътека), преминаване на червен светофар, неизползване на обезопасителни системи, колани и каски, неспазване на хоризонтална и вертикална маркировка, проверка за наличие на алкохол в дъха и наркотични вещества и техните аналози на водачите на МПС, както и за движение в лента за принудително спиране и движение в платното за насрещно движение на автомагистралите.

Препоръчва се на водачите да са изключително внимателни, когато преминават през натоварени участъци, както и по трасетата, на които има ремонтни дейности. В момента от км 47 до км 49 в посока София на АМ "Тракия" поради ремонтни дейности движението се осъществява в изпреварващата лента. Пак заради ремонти на няколко места по АМ „Хемус“ в частта й до София има въведени временни организации в няколко участъка – основно по виадукта „Коренишки дол“ и тунел „Витиня“. Там движението е интензивно, което изисква от водачите да са търпеливи и внимателни. Поради ремонтни дейности на път I-1 Монтана-Враца е въведена временна организация през алтернативни маршрути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България