Чернодробни проблеми мъчат всеки трети 60% рядко или никога не са се изследвали

Военнослужещи унищожиха невзривена гранатa, намерена в Благоевград

Къде е „Метростанция „Любов”

МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Румен Радев: Жалките опити да бъда въвлечен в имотните далавери на властта само ме амбицират

Раздор в управляващата коалиция в Италия Крайнодясната „Лига” заплашвала да свали правителството заради корупционен скандал

Австрийските власти поискаха компенсации от „Фолксваген“

Два ключа ще пазят офертите в онлайн обществените поръчки Системата стартира от 1 ноември

Министър Вълчев: Едно от най-значимите ни предизвикателства е включването на всяко дете в образованието

Валентин Златев с по-висок пост в „Лукойл“

Порошенко и Зеленски си разменяха въпроси и обвинения на дебат в Киев

Вучич организира митинг в своя подкрепа

Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците (обзор)

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

КАТ излови 780 водачи, движещи се с превишена скорост

По време на последната операция за контрол на товарните автомобили и автобусите на територията на цялата страна са проверени общо 9242 моторни превозни средства. Тя се проведе в периода 15-21 октомври по инициатива на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL и в нея се включиха всички страни-членки, съобщиха от МВР.

След приключване на проверките и обобщаване на получените данни Главна дирекция “Национална полиция” информира, че в рамките на акцията в страната са проверени общо 7197 товарни автомобила, при които са установени 2676 нарушения. На 37 от проверените МПС е наложена забрана да продължат движението си.

Най-честите нарушения са свързани с превишаване на скоростта – общо 780. 275 са констатираните случаи на неизползване на обезопасителни колани, 326 от водачите са били с нередовни документи, а в други 189 от случаите превозното средство се е оказало с нередовни документи.

За сравнение – при предишната операция за контрол на товарните автомобили и автобусите, проведена през месец юли 2018 г., са проверени 7333 товарни автомобила и са установени 1880 нарушения, като на 21 от проверените МПС е наложена забрана да продължат движението си.

В хода на операцията са проверени общо 2045 автобуса, при които са установени общо 454 нарушения. Статистиката сочи, че шофирането с превишена скорост отново е най-честото нарушение, за което са наложени глоби на 79 водачи. За неизползване на обезопасителни колани са санкционирани 66-ма, установени са и общо 78 нарушения, свързани с нередовни документи на водачите или на превозното средство.

За сравнение – при предишната операция, са проверени 1910 автобуса и са установени 375 нарушения.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.