КАТ погна мотористите нарушители във Варна

Полицаи ще дежурят край училищата в час пик

34 мотористи са били засечени да карат без книжка, а 35 машини са спрени от движение. Това са част от резултатите от специализираната полицейска операция срещу мотоциклетисти нарушители във Варна. Данните съобщи началникът на "Пътна полиция" гл. инспектор Петко Камбуров по повод несекващите оплаквания на жители на града от шумовия терор и нощните гонки.

От началото на май униформени са проверили 840 мотора, като са установени 176 нарушения, за които са съставени 125 акта и 42 глоби с фиш. 19 водачи са били задържани за различни нарушения, прибрани са и пет машини заради данни за престъпления. Едната била крадена, а номерата на останалите били манипулирани. Операцията ще продължи, докато времето е подходящо за каране на мотоциклети, предупреди Камбуров.

Засилено полицейско присъствие ще има и около всички варненски училища през цялата учебна година, добави шефът на "Охранителна полиция" гл. инспектор Илиян Илиев. Според него униформените ще дават ежедневни дежурства край школата в пиковите часове, когато децата влизат или излизат от клас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право