Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

КАТ получава 278 нови патрулки за 3 години

Бойко Борисов наблюдава как се прави проверка на шофьорска книжка с таблет в новата патрулка.

Пътната полиция получи първите патрулни коли “Киа” от поръчка за общо 278 автомобила, които ще бъдат доставени за 3 години, каза вчера вътрешната министърка в оставка Румяна Бъчварова. 24 бронирани микробуса “Форд” и няколко пътнически буса “Ивеко” пристигат за жандармерията и спецчастите за охрана на масови безредици.

Премиерът в оставка Бойко Борисов пристигна, за да разгледа новите автомобили на МВР, но отказа изявления пред журналистите. “Коли има, трябва да намерим и полицаи, защото хората вече не искат да стават полицаи”, каза Борисов на Бъчварова и шефа на националната полиция Христо Терзийски.

“През последните 9 години МВР не е купувало нови коли. Получените са част от няколко поръчки за 1000 автомобила за различни служби”, обясни Терзийски. И добави, че започват и доставките на специално оборудване за жандармерията – униформи, щитове, шлемове и защити за облеклата и обувките.

Патрулките на КАТ ще бъдат с камери и микрофони и ще записват проверките. Катаджиите ще носят таблети, на които ще проверяват дали колата се издирва, дали книжката и застраховката са редовни и дали шофьорът има неплатени глоби. В колата ще работи и принтер, на който полицаят ще отпечатва неполучени наказателни постановления или фишове и ще ги връчва на нарушителите. Самата Бъчварова направи кръгче с патрулната “Киа”в двора на полицията, като внимаваше да не допусне нарушение.

Микробусите “Форд” са с усилени брони и зад стъклата имат решетки, които не позволяват при счупване да се проникне при пътниците. На покрива има разглобени 6-метрови огради. При монтажа им с два буса може да се затвори цяла улица.

“От днес започва обявяването на обществените поръчки на “Гранична полиция” по линия на европейската помощ от 160 млн. евро”, каза вътрешната министърка. И добави: “Документацията е подготвяна от 2-3 месеца. Ние само ще обявим търговете, а следващите правителства ще ги провеждат.”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. От 2009 до сега крадеца бойко не е давал пари за оборудване на МВР, но пък за подслушване и нужната техника колко е отпуснал? МВР има огромен бюджет, но видимо и там се източват големи кинти към офшорни сметки. Сетиха се бойко и свинефермата му герб да се погрижат за селата, защото наближават много важни избори, за това ще се нагледаме на екшън и пиар на крадливите безродни герберски свине.

Отговорете