Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

КАТ с акция за измерване на вредните емисии от изгорели газове в София

Снимка: Архив

Акция за измерване на вредните емисии от изгорели газове на автомобилите започва от тази сутрин Пътната полиция, предаде БТВ.

Ще се включат екипи на столичния КАТ и изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”.

Те ще стоят на входа и изхода на София при бул. “Ботевградско шосе” и чрез газ-анализатори ще измерват емисиите, отработени газове на движещите се коли. Неизправните превозни средства ще бъдат спирани от движение.

Целта е да се насочи общественото внимание към проблема със замърсяването на въздуха с вредни емисии от транспорта в столицата. Акциите за измерване на отработени газове ще продължават регулярно през годината.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Що за простотии пак,ей аман,бе! Тая министърка няма ли си друга работа? От кога полицаите станаха химици-анализатори? Полицаят от всичко трябва да разбира.Аха! От химия,от медицина,от наркотици,от пияндета,от шашавелници/да е и психиатър/,да е 24 часа на разположение.Не е ли малко множко? Щяло да се насочва общественото внимание към околната среда!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това да не е, да отклониш автомобилния поток в случай на нужда-катастрофа,пропадане на пътя или ремонт?! Има си еколози и разни химични лаборатории в различни институти, в края на краищата! Те какъв дедов ще го белят?

    1. Уважами Teraflop,
      Преди да пишете подобни коментари не е лошо а се запознаете с темата в детайли. Измерването на отработените газове е част от изпраността на автомобилите ни, регламентирано е в наредба 32 на ИААА. Именно поради това, превишавайки пределните допустими стойности, колата не е годна за движение по улиците. Общественото внимание трябва се насочка към този проблем, защото ние сами замърсяваме въздуха, който дишаме ( със собствената си немърливост) и това води до преждевремена смъртност на между 14 000 и 18 000 души годишно. Ако това ви се струва маловажно не знам какво повече да ви кажа. Надявам се, че обществото ни е достатъчно съзряло, за да разбере сериозността на проблема.

Отговорете