КАТ хвана близо 400 водачи без книжка за седмица

12 046 нарушения на пътя са установени в страната само за седмица – от 6 до 12 февруари. Това показват данни на ГД „Национална полиция“.

Издадени са 6015 фиша и са съставени общо 4190 акта. Издадените електронни фишове са 5367.

Броят на установените неправоспособни водачи е 397. 234 души са управлявали моторно превозно средство след употреба на алкохол, от тях 106 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

За периода са настъпили 72 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 5 души, 88 са пострадали. Пътните полицаи са установили 220 моторни средства без винетен стикер. Прекратени регистрации по чл.171 , 2 а: 34 – неправоспособни водачи, 79 – алкохол и 24 – наркотични вещества и аналози.

МВР ще продължи да следи отблизо данните за тенденциите на пътя и редовно да анализира дали има необходимост от допълнителни промени в подхода по отношение на проверките и нарушителите на пътя. Стремежът на ръководството на МВР е подобряване безопасността на пътя и намаляване на жертвите и ранените.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. А случайно да има автомобили на стойност над 200 000 лв. със свалени номера, за алкохол или превишена скорост ? Всъщност знам отговора.

  2. 400 за седмица,234 с алкохол,близо по сто на ден са само хванатите.ЕС – синоним на законност.Явно са ни приели в ЕС прибързано.Преди и без демокрация нямаше подобни рекорди,кога ли ще ни минат първите седем години на вдишалите свободата люде,кога ли слободията ще се превърне в свобода?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.