Кафелников и Костомаров подкрепиха руснаците на Олимпиадата

Бившият руски тенисист Евгений Кафелников изрази подкрепа към своите сънародници, които ще участват на летните олимпийски игри в Париж. Според него те трябва да се гордеят. „За разлика от някои местни лидери, аз не смятам тези, които отиват в Париж в неутрален статут, за „бездомни“, „предатели“ и „екип от чуждестранни агенти“. Имат нужда от подкрепа. Да ги подкрепяме!" - заяви пред руски медии Кафелников.

Бившият тенисист добави, че трябва да се участва в Игрите, когато е възможно. „Олимпиадата е върхът в кариерата на един спортист. Много хора работят упорито през целия си живот за шанса да стигнат дотам“, добави Кафелников.

Руснакът спечели два турнира от Големия шлем на сингъл и четири на двойки. Той е и олимпийски шампион на сингъл от 2000 г.

Руснаците бяха допуснати до Игрите в неутрален статут, като само 15 ще участват на Игрите в в Париж.

Олимпийският шампион Роман Костомаров също ги подкрепи пред Sport24 . Спортистът призна, че ще следи тениса и се обърна към руснаците, които участват в турнира. „Както Даниил Медведев, така и нашите момичета - голям късмет на всички и много победи. Да докажем и покажем на всички, че наистина сме страна, която отглежда шампиони“, каза Костомаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт