Кевин Спейси трябва да плати 31 милиона долара на сериала "Къща от карти"

Снимка: Уикипедия

Кевин Спейси и неговите продуценски компании трябва да платят на студиото зад сериала "Къща от карти" 31 милиона щатски долара за понесени загуби от уволнението на актьора, обвинен в сексуални посегателства, става ясно от окончателно арбитражно решение.

Документът е внесен във Върховния съд на Лос Анджелис с искане за одобрение от съдия. Арбитрите смятат, че актьорът е нарушил изискването в договора си за професионално поведение, като "е предприел определено поведение спрямо няколко членове на екипа във всеки от петте сезона, в които участва и е изпълнителен продуцент на "Къща от карти".

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от 361 Magazine (@361magazine)

Студиото MRC, което стои зад поредицата, трябваше да уволни Спейси в средата на шестия сезон. Наложи се също да бъде пренаписан сценарият с цел отстраняване на героя му, изпълняващ главна роля, а епизодите бяха намалени на осем от планираните тринадесет, за да се спазят договорените крайни срокове. В резултат на това загубите възлизат на няколко десетки милиона щатски долара, се казва в документа.

Представител на холивудската знаменитост не отговори на запитване, изпратено от Асошиейтед прес. Адвокатите му твърдят, че действията на артиста не са били съществен фактор за понесените загуби.

Тримата арбитри се произнесоха след продължила три години съдебна битка и осемдневни изслушвания по казуса, преминали при закрити врати.

62-годишният актьор обжалва решението.

През 2017 г. актьорът беше обвинен в сексуални посегателства от повече от 20 мъже. Той категорично отрича, но обвиненията сериозно засегнаха кариерата му - Спейси беше отстранен от нашумели продукции, в които участваше.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали