КЕВР влиза на проверка в "Топлофикация Габрово"

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов издаде заповед за назначаване на проверка на „Топлофикация Габрово“ ЕАД, съобщиха от пресцентъра на КЕВР. Регулаторът се е самозезирал след многобройните сигнали за нарушено топлоподаване към клиентите на дружеството.

Жители на Габрово излязоха на протест днес. Към гражданско недоволство призова кметът Таня Христова, която обяви и внасянето на иск в съда срещу ТЕЦ-а. От началото на отоплителния сезон дружеството не може да осигури нормално отопление, подаването или спира, или е намалено. Авариите и проблемите с горивата са системни и продължават.

Проверката трябва да установи налице ли са нарушения на издадената лицензия за пренос на топлинна енергия на територия в гр. Габрово, както и на лицензията за производство на електрическа и топлинна енергия.

След приключване на проверката в „Топлофикация Габрово“ ЕАД, проверяващият екип от експерти на КЕВР ще изготви доклад по реда на Закона за енергетиката, резултатите от който ще бъдат обявени от Комисията.

При установени нарушения на лицензионните задължения от страна на дружеството, КЕВР ще предприеме предвидените в Закона за енергетиката административно-наказателни и принудителни административни мерки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България