Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте посещението на Бойко Борисов в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Александър Вучич: Благодаря на премиерите на България, Гърция и Румъния за подкрепата по пътя ни към Европа

„Зелените“ пак лъжат, този път за „Корал“ Няма защитени растителни видове в имота край плажа, собственост на испански мега инвеститор

Алексис Ципрас: Когато говорим за Западните Балкани става дума за Европа

Разпределят парите от продажбата на Общинска банка

Виорика Дънчила, министър-председател на Румъния: Уверявам Бойко Борисов в нашата подкрепа за постигане на целите на Българското председателство

Бойко Борисов: Горд съм с политическия елит на Балканите Вучич слуша българския премиер без преводач

Даяджии прибирали до 600 евро от фирми Над 11 инспектори арестувани по подозрение за рекет, преценяват колко ще обвинят

Джамбазки за двойния стандарт при храните: Когато фактите говорят, брюкселските лицемери и българските им микрофони мълчат

Чрез камбанен звън бе изпълнена песен на Авичи в негова памет

Съперничка топи разликата с Ердоган

КЕВР без право на глас по сделката с ЧЕЗ Депутатите се отказаха да увеличат правомощията на регулатора

КЕВР обсъжда поскъпването на тока и парното

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди днес на открито заседание доклада за цените на парното и тока от 1 юли.

Регулаторът предлага електроенергията за бита да поскъпне с 1,99% за абонатите на ЧЕЗ, с 1,5% – за тези на ЕВН и с 0,22 на сто за клиентите на „Енерго-Про“.

Така за ЧЕЗ цената на дневната тарифа става 0,17731 лв. за квтч, а на нощната – 0,10223 лв. за квтч без ДДС. За ЕВН новата цена е 0,17631 лв. за квтч за дневния ток и 0,10014 лв. без ДДС – за нощния, а за “Енерго-Про”- 0,17449 лв. и 0,09230 лв. за квтч съответно за двете тарифи.

Комисията предлага и увеличение на цената на парното и топлата вода. В Пловдив повишението ще е с близо 0,35%, във Варна – с 0,8%, в Бургас – с 0,7%, а в Плевен – с 0,64%. Най-сериозно ще е поскъпването в Русе – с близо 9 на сто. За София регулаторът предлага парното да поевтинее с близо 0,8%, след като от април поскъпна с 22,7%.

Причината за новото повишение на цените на ток и парно е исканото от „Булгаргаз“ увеличение на природния газ с 4,22% от юли, след като от април цената му беше вдигната с близо 30%.

Окончателното решение на КЕВР за новите цени на парното и топлата вода ще стане ясно на 30 юни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. А защо не се обсъжда намаляването на цената на тока? От смяната на режимите в Бългерията се върви все към увеличение.Увеличение на бензините,увеличение на разни такси,увеличение на винетките,увеличение на храните,аман вече! Няма ли някой политик да предложи веднъж поне намаление?! Всичко се увеличава,доходите на българите не мърдат от най-ниските в Европата!!!!!!!!!!! Управниците не се ли срамуват от това? Поне малко.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.