КЕВР пожали „Топлофикация“ за лиценза

Комисията за енергийно и водно регулиране ще глоби „Топлофикация“ заради аварията, която остави без парно и топла вода над 200 хиляди абонати. Това съобщи Евгения Харитонова, зам.-председател на КЕВР.

Колко точно ще е глобата обаче не е ясно. Сигурно е, че регулаторът няма да отнема лиценза на топлинното дружество. „Отнемане на лиценз предполага една дълга процедура, след това назначаване на особен управител, което не знам точно как ще стане. Тази процедура трябваше да бъде разписана в Закона за енергетиката, но не е“, обясни Харитонова.

Тя допълни, че ще има компенсации за хората, останали на студено повече от 48 часа. Обмисля се промяна в общите условия на договора с „Топлофикация“, така че да се улесни процедурата по обезщетяване.

Вчера Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране към Столичния общински съвет трябваше да обсъди на свое заседание как да се обезщетят абонатите, останали без парно. Заседанието обаче не се състоя, а обяснението за това беше, че все още няма достатъчно информация, която да се обсъжда.

Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че се очаква механизмът за определяне на компенсациите да бъде готов най-късно в сряда, за да бъде одобрен от Столичния общински съвет.

Обезщетенията, които всъщност ще са приспадане на суми от февруарските сметки, ще се поемат дружеството, обясни кметът пред Нова телевизия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Естествено, че заседанието не се състоя:))) мафиите никога не дават. Те само ВЗИМАТ:) Като има кой да им дава:) защо не:)) А според кой закон (другатката на снимката може да знае) топлото ще се върне на Народа и населението ще плаща нормално топло както е по света и както преше преди 27 г в България? Нещо много се избягва този отговор? Сърпрайз, сърпрайййзззз..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.