Керана с любовни драми в новия филм „Ретроспект“

Основната част е снимана в Пловдив.

Българската продукция тръгва по кината от 3 май

С главна роля е и актьорът ветеран Симеон Алексиев, участвал в над 50 филма

Премиера в рамките на “София филм фест”

Новият български филм “Ретроспект” излиза на голям екран на 3 май по кината в цялата страна. Продукцията вече имаше своята предварителна премиера в рамките на “София филм фест”.

През шестте години и половина, в които режисьорът Стивън Люис Симпсън живее и твори в България, е в търсене на перфектната история, която да се развива в мястото, откраднало сърцето му. Резултатът е новият филм-любовно писмо за България - “Ретроспект”. България се превръща в любовта на прочутия международен режисьор, тази магнетична връзка със страната достига нови висоти с първия от двата филма, които той пише у нас, разказват от екипа.

По думите им най-голямата изненада за него при създаването на филма е, че не се налага да привлича нито един актьор извън града. “Бях изумен от таланта, който открих в Пловдив, и съм много горд, че успях да събера тази прекрасна група на снимачната площадка и екрана”, казва Стивън Люис Симпсън.

Историята е любовна драма и се развива около бивш оперативен агент, убеден, че чужденец, който е негов съсед, е отговорен за изчезването на чуждестранен пътешественик в страната. Всичко става още по-сложно, когато неговата праплеменица започва да се среща с него.

Любовна драма, която се върти около мистериозното изчезване на чужденец у нас.

Участва актьорът ветеран Симеон Алексиев, който има почти 50-годишен опит и около 50 филма зад гърба си. “Изпълнението му е най-изумителното в кариерата ми и той е най-добрият актьор, с когото някога съм работил”, казва режисьорът.

Той пише още една главна роля, като винаги е имал предвид тя да бъде изиграна от певицата и актриса Юлия Йордова, известна като Керана.

“Запознах се с Юлия, преди да създаде групата си “Керана и космонавтите”, гледах първите є изпълнения с тях. През всичките си години във филмовия бизнес, голяма част от които живях в Холивуд, никога не съм срещал човек, за когото веднага да съм смятал, че може да стане звезда. Нейното сценично присъствие с групата ѝ, както и участието є в “Евита” е забележително, а дебютното изпълнение на главна роля във филма “Ретроспект” доказаха, че този инстинкт е верен. Ако е дисциплинирана, тя може да развие кариерата си навсякъде, където пожелае, в международен план”, коментира Стивън Люис Симпсън.

Театрите в Пловдив са добре представени във филма. Освен Симеон Алексиевев, който е ветеран в драматичния театър, към него се присъединяват колегите му Елена Кабасакалова и Стефан Попов. Основателят на театър “Хенд” - Иво Игнатов (Кени), играе четвъртата главна роля във филма, а партньорката му в театъра Здравка Христозова също участва във филма. От кукления театър идва Венцеслав Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино