Кери си тръгна от ЦСКА преди „Рома“ (обновена)

Греъм Кери си тръгна от България преди мача срещу „Рома“, с който приключва участието на ЦСКА в Лигата на конференциите. Причината е лична и от клуба категорично отказват да говорят за нея. Кери е един от най-големите професионалисти сред играчите и ръководството влезе в положението му. Има вариант ирландският халф, който вкара именно срещу „Рома“ единствения гол на ЦСКА в група С при 1:5, да се прибере за двата отложени мача срещу „Арда“ (16 декември) и „Лудогорец (20 декември).
При отсъствито на Кери опциите за креативен халф на практика изчезнаха. Контузен е Федерико Варела, както Амос Юга и Ахмед Ахмедов. Вариант може да бъде някой от крилата Георги Йомов, Йоан Баи и Яник Вилдсхут да заиграе зад „деветката“ Джорди Кайседо.
Болния Бисмарк Чарлс ще се оправи евентуално за последните два двубоя за календарната година. Откакто Младенов е треньор, младият ганаец влезе само веднъж като резерви при подвига срещу „Виктория“ (Пилзен). През цялото останало време е контузен.
Шотландецът Ник Уолш ще свири за трети път на български отбор през есента. Серията му започна с „Локомотив“ (Пд) - „Копенхаген“ (1:1) и световната квалификация България – Русия (1:0). Сега Уолш отново се завръща на „Васил Левски“.
Жозе Моуриньо и „Рома“ ще прекарат минимално време в София. „Вълците“ пристигат в сряда вече и си заминават около полунощ в четвъртък. „Рома“ изпадна в криза на лоши резултати. Победа над ЦСКА може да не е достатъчна за класиране директно на осминафинал, ако „Бодо Глимт“ победи „Зоря“ като гост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ