КЗК проверява за нарушения при парното

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще провери доколко се спазват наредбите за защита на конкуренцията при топлоснабдяването. Те ще извършат анализ на съответствието с правилата на конкуренцията по отношение на Закона за енергетиката, Наредбата за топлоснабдяването, Общите условия и Правилата за работа с клиенти на топлофикационните дружества, съобщават от комисията на своя сайт.

Регулаторът се самосезира след сигнал на гражданин, който твърди, че топлофикационните дружества в страната нарушават правилата на конкуренцията чрез клаузи в Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди. В тях дружествата вместо „продажба на топлинна енергия“ вписват „доставка в абонатната станция“. По този начин се изключва съществуването на пазар на топлинна енергия, а така се увреждат интересите на клиентите на тези дружества.

Според съобщението на регулатора има основание да се провери нормативната база и дали тя защитава конкуренцията в този сектор.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.