КЗП: Проучвайте внимателно офертите от фирмите, организиращи абитуриентски балове

Съветваме хората, които възлагат организирането на абитуриентски балове на външни фирми, да проучват внимателно всички параметри на офертата. Това каза пред журналисти председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов във връзка с предстоящите абитуриентски балове.

„По повод организирането на тържествени събития, често хората прибягват до услугите на външни фирми и в тези случаи към тях се адресират оферти. Тук рисковете могат да бъдат свързани с това, че част от съпътстващите услуги, които придружават основната, могат да станат на потребителя ясни впоследствие“, каза Димитър Маргаритов и поясни, че често потребителите са принудени да заплатят нещо допълнително, когато едва ли не са поставени пред свършен факт.

На въпрос къде може да има някакви уловки, той посочи, че се получават сигнали свързани, с това, че се казва една сума и впоследствие се добавят други. „Трябва хората да си представят възможно най-детайлно какво желаят да получат и да са сигурни, че този, който ще им го предостави, им е казал цената, която после няма да набъбва“, коментира Маргаритов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България