Килия за изверг, изтезавал момиче 20 дни (обзор)

Похитената Виктория изглеждала като затворник от Освиенцим

Призив за даряване на кръв

Кожа и кости, обезобразена от бой, изтезавана до почти смърт, държана гладна и жадна, друсана и в несвяст - така изглеждала похитената Виктория Георгиева от Добрич, чиято драма с похищението й цели 20 дни разтърси цялата страна. По лицето й мъчителят й гасил фасовете си. Видът й беше като на затворник от лагерите от Освиенцим, каквито сме виждали по филмите, разказаха за “Труд” разследващите. Обявеното за общодържавно издирване 18-годишно момиче беше открито на 24 юли от полицията в дома на 32-годишния дилър Мирослав Дяков на ул.”Ал. Стамболийски” в Добрич при обиск за наркотици. Похитителят беше задържан, а момичето откарано по спешност в болницата.

На закрити врати Районният съд наложи най-тежката мярка “задържане под стража” на Мирослав Дяков, срещу когото прокуратурата повдигна две обвинения - за противозаконно лишаване от свобода на 18-годишното момиче по мъчителен и опасен за здравето начин, за което законът предвижда затвор от 3 до 12 години. Второто обвинение е за държане на наркотици. Журналистите не бяха допуснати в залата по искане на обвиняемия и неговата защита. Пред съдията той не се признал за виновен и поискал по-лека мярка.

Мъжът има вече шест присъди, включително и ефективни - за държане и разпространение на дрога, за грабеж, както и три висящи дела, посочи за “Труд” окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. Обвиняемият и Виктория са се познавали преди това и са имали интимни отношения. От 1 година тя е пушила марихуана и поводът да посети изверга в дома му бил да си набави поредната цигара, но е попаднала в плен. Момичето учи в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Добрич, но самостоятелна форма. Близки на момичето призоваха за даряване на кръв от рядката група АВ(-). Докторите са й преляли 4 банки кръв и 6 с плазма, но сега трябва да бъдат възстановени на Кръвния център във Варна и се търсят поне още 20 доброволци.

Коментари

Задължително поле