Километрични колони от автомобили са се образували край Бачково

Километрични задръствания се образуват по пътя Асеновград-Смолян, в района на Бачково, предаде "Фокус".

Колоната от автомобили е много дълга и продължава да расте.

Дежурният в Областно пътно управление – Пловдив коментира, че причина за затруднения трафик по пътя Асеновград-Смолян са ремонтните дейности и многобройните пътуващи, които се прибират по родните си места преди началото на работната седмица.

Дежурният припомни, че всички водачи на моторни превозни средства могат да се придвижат по-бързо и с по-малко нерви по пътя Кричим-Девин.

Ремонти има при км 32, км 33 и км 39 по пътя Асеновград-Смолян. Тунелът при км 33 е затворен за движение и в двете посоки, като трафикът се пренасочва по обходен път. При тунелите на км 33 и км 39 движението се спира през нощта, като на всеки два часа има пропускане по 10 минути.

Трафикът в съоръжението се извършва двупосочно само в едната лента и се регулира от светофарна уредба.

Този вид ремонтни дейности по трасето трябва да приключи до средата на месец септември.

При км 28 по пътя Асеновград - Смолян е въведено движение в една лента заради укрепване на свлачища. Движението в района се контролира със светофарна уредба, като дейностите са със срок до 20-ти октомври. Дежурният призова водачите да се движат внимателно и със съобразена скорост, да изчакват търпеливо изтеглянето на колоната от автомобили, както и да обръщат внимание на поставената пътна сигнализация.

Коментари

Задължително поле