Кими бил жесток, Макс малоумник

Второто състезание от сезона във Формула 1 в Бахрейн не беше достатъчно на пилотите да си изяснят отношенията и екшънът продължи извън пистата. На горещия асфалт Себастиан Фетел („Ферари“) спечели втората си победа, но вниманието този път отне съотборникът му Кими Райконен, който мина с болида си през крака на механик при тръгване от бокса.

„Видях, че светна зелено и тръгнах – обясни в типичния си стил Ледения. - Не знам как е човекът, дано е добре. Това със сигурност е лош момент за него.“

Оказа се, че механикът се е опитвал да закрепи задната лява гума на Кими, заради която малко по-късно финландецът отпадна от състезанието. Обясненията му пък му навлякоха обвинения, че бил прекалено жесток в отношението си към механика.

Така Райконен не успя да превърне победата за „Ферари“ в двойна и позволи на колите на „Мерцедес“ да притиснат Фетел преди финала. Валтери Ботас обаче не успя да атакува сериозно лидера и остана втори. Люис Хамилтън пък завърши трети, след като стартира девети с нова скоростна кутия. Той обаче трябваше да премине през рискована битка с Макс Вестрапен, който също тръгна от задни позиции и беше решен да си проправи път напред. Асът на „Ред Бул“ почти бе изпреварил шампиона на един завой, но задната част на колата му закачи предницата на мерцедеса. За лош късмет на холандеца всичките последици от сблъсъка бяха за него и той напусна гонката, а отнесе и ругатните на Хамилтън, от която „малоумник“ беше най-невинната. На подиумът пък Люис получи подкрепа от доволния победител Фетел.

„Ние се състезаваме и често изпадаме в напрегнати ситуации – заяви германецът. - Представете си какво би било, ако на футболистите им сложат микрофони на терена и чуем какво си казват след фаул. Едва ли ще е нещо любезно и подходящо за аудиторията.“

Щастливият край на уикенда пък дойде, когато пострадалият механик Франческо Чигарини обяви от болницата, че се чувства добре и благодари на лекарите за успешната операция след фрактури на тибията и фибулата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт