Ким Чен-ун бил дълбоко развълнуван от концерта на южнокорейските звезди в Пхенян (ВИДЕО)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун и съпругата му присъстваха на концерта на южнокорейските поп изпълнители в Пхенян, определян като поредният знак за затоплянето на отношенията между двете Кореи.

Двучасовият концерт се състоя в големия театър в Източен Пхенян, който е с капацитет от 1 500 места, а присъствието на лидера на КНДР не беше предварително обявено и появата му изненада гостите.

Ким Чен-ун аплодирал с широка усмивка и останал дълбоко развълнуван от концерта на южнокорейски звезди в столицата Пхенян вчера, съобщи днес севернокорейската официална информационна агенция КЦТА. Ким присъствал на концерта заедно със съпругата си И Сол-джу, бивша певица. Севернокорейският лидер се здрависал с южнокорейските изпълнители и им поднесъл най-дълбоки благодарности, съобщи КЦТА.

АФП определя като изключително необичаен факта, че Ким е присъствал на това събитие. По принцип режимът в Пхенян се опитва да предотврати какъвто и да било досег на страната с южнокорейската култура. Агенцията отбелязва, че културните прояви са поредният признак за изненадващото разведряване на отношенията между Севера и Юга след Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари. Тогава Ким изпрати в южнокорейския курорт севернокорейски спортисти, женска музикална формация и по-малката си сестра. Последваха различни дипломатически контакти, в резултат на които са планирани срещи на върха между двете Кореи, както и между КНДР и САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия