Кино „Влайкова“ с 10 премиери от Киномания

Пускат новия филм на Лиъм Нийсън “Закрилникът”

В салона има модерна дигиталната прожекционна машина

Дарителската кампания продължава

Най-старото действащо кино в София - “Влайкова”, на улица “Цар Иван Асен II”, заживя нов живот с дарителската кампания по възстановяването му. Стотици столичани се включиха в кампанията за 95-годишното кино и салонът вече посреща премиерите от “Киномамия 2021”. От “Влайкова” продължават дарителската кампания заради необходимост да се смени покрива. Киното вече разполага с новия филм на Лиъм Нийсън “Закрилникът”. При отварянето на салоните посетителите ще могат да избират от интересни европейски, американски и български заглавия. От 8 април започва и очакваната “Киномания”, която ще е с 10 заглавия във “Влайкова”.

“Има хора, които продължават на даряват, за да стане истински кинотеатър. Зрителите вече разбраха, че имаме нови филми” - започва любимият ни от детските години герой от “Рицар без броня”, каза режисьорът Олег Ковачев пред БНР, който е и председател на настоятелството на софийското читалище “Антон Страшимиров-1926”, към което е киносалонът. “Имаме да довършваме още филми от “София филм фест” и се надяваме “Киномания” да има късмет”, разказа още Ковачев.

От кино “Влайкова” припомнят, че вече работят модерна дигиталната прожекционна машина (DCP), с която излъчват всички филмови заглавия влизащи в страната ни.

Кино “Влайкова” е едно от културните богатства на София и е дарение от Мария и Тодор Влайкови, които построяват салона през 1925 година на свой терен.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино