На 14 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 14.11.2019

Полски екстремисти готвели атаки срещу мюсюлмани Задържани са двама от групировката във Варшава и Шчечин

Унгария прие ЕС да я глоби с 1,5 млрд. евро Сумата е 10% от всички съмнителни разходи

Холандия намалява до 100 км/ч скоростта на магистралите Решението ще влезе в сила от 2020 г.

165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Кирил Вътев: До края на годината свинското може да поскъпне с 50%

До края на годината свинското месо може да поскъпне с 50% в сравнение с началото на годината. Това обяви Кирил Вътев, представител на Асоциацията на месопреработвателите, по БТВ.

Той уточни, че преди кризата с африканската чума по прасетата у нас свинското е поскъпнало с 35% в целия Европейски съюз от началото на годината. Заради чумата се очаква то да поскъпне с още 15% до Нова година.

Вътев обяви, че има и отлив на потреблението на свинско меса – с около 5%.

„Чумата по свинете е безопасна за хората, това е икономически удар“, коментира още представителят на Асоциацията на месопреработвателите.

„Това е безпрецедентна ситуация, ветеринаринтите власти са изправени пред заболяване, което е унищожително за един цял отрасъл. Всички това налага много строги мерки с оглед минимизиране на щетите“, потвърди и проф. Христо Найденски от Института по микробиология към БАН.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.