Кирил Добрев: ГЕРБ да не се занимават с партийно строителство в БСП

„Фалшива новина ли е разследването на БТВ за 1 млн. и 200 хил. лв., които е дал министърът на здравеопазването на дъщеря си и нейния приятел? Той разпределя обществен ресурс. Фалшива новина ли е всичко, което прави ОЛАФ по разследване за магистрали или това, което се случва с обществените поръчки?“ Това попита зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в сутрешния блок на БТВ. Той заяви, че ако парите, взети като кредит отиват като инвестиции в икономиката, би бил съгласен. „Но това са средства, които се харчат и раздават, без да се правят реформи. И това е коренната разлика между нас“, обясни Добрев. Според него на българския гражданин му е пуснало от корупционните схеми, които ГЕРБ въртят. „Това са феодални владения, които се контролират от гербаджии, облечени във власт“, каза още той.

„Цветанов казва, че не сме алтернатива, Горанов – че сме лоша алтернатива. Каква алтернатива сме преценява българският народ. И Цецка Цачева беше безалтернативна, но май сега Радев е президент“, коментира той. Според него няма как ГЕРБ да харесат БСП. „Затова сме управляващи и опозиция – да бъдем опоненти“, уточни той. Добрев е на мнение, че пресконференцията на ГЕРБ е била в стила на Антон Тодоров, който вече работи в централата на ГЕРБ. „Нито г-н Цветанов, нито г-н Борисов ще могат да контролират опозицията, както са го правили през годините. Имало е опити и днес тя не може да бъде контролирана. Нека ГЕРБ не се занимават с партийно строителство в БСП", категоричен е зам.-председателят на БСП. Той благодари за психоанализата на Томислав Дончев, но посочи, че към него по повод НДК му се правят прокурорски анализи и го посъветва да не се занимава с БСП и да не прави портрети. „Имат си достатъчно работа по структурите и изключително тежка коалиция с патриотите – да се занимават с тях“, допълни той.

Кирил Добрев подчерта, че никога не е имало решение на партията за общо управление с ГЕРБ. Той обясни, че двете партии се разминават категорично по политики, разбиране, философия. „Докато е това ръководство, БСП няма шанс да участва в управлението на страната, ако е втора политическа сила“, категоричен е той. Зам.-председателят на БСП обясни, че е проведено работно заседание на Конгреса с изключително силен дневен ред и реч на Корнелия Нинова – директна, пряка и откровена. „Една част от лицата в БСП са леко изолирани. Нинова общува все повече с обикновените партийни членове, основните партийни организации. Онзи партиен елит, който винаги е мислел, че може да контролира председателя, се чувства изолиран“, заяви Добрев. Според него БСП е различна, нова и променена. Той обясни, че повечето от хората, наричал преди „фараони“, днес работят за БСП и са съгласни с ролята си да не бъдат на първия ред. „Но има и такива, които продължават да искат да бъдат фронтмен“, посочи той.

По неговите думи Корнелия Нинова е станала председател, защото е водела битка с ГЕРБ, а не вътрешно-партийни битки. „Тя стана любимец на партията, защото даваше алтернатива на ГЕРБ. С вътрешнопартийни битки и апаратни игри, председател не се сменя и председател не се става“, категоричен е зам.-председателят на БСП. Той подчерта, че председателят е в изключителното си право да си избира екипа и всеки един от него може да бъде сменен. „Няма как председателят да бъде "държан", защото се избира от всеки един редови социалист, според промяна в Устава“, уточни Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика