Кирил Домусчиев: Васил Божков никога не ме е заплашвал

Ако има нещо, което Цветомир Найденов има да казва, да го каже в прокуратурата, заяви още той

"Васил Божков го познавам добре и никога не ме е заплашвал. Ако има нещо, което г-н Цветомир Найденов има да казва, да го каже в прокуратурата. Още преди 2 години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта аз бях против. На този етап не мога да си сменя мнението, но нека изчакаме да видим". Това заяви снощи пред Gong.bg бизнесменът Кирил Домусчиев по време на церемонията "Нощта на шампионите", където той бе удостоен с "Венец на победителя" заради успехите си с футболния Лудогорец, в който той е съсобственик със своя брат.

"Аз съм радетел всеки един клуб да има добри стопани и богати хора зад себе си. Подобни неща не са добри за футбола. Това, че някой е внесъл проектозакон нищо не значи. Не мисля, че има действия насочени срещу Левски", каза той.

Домусчиев заяви, че е против въвеждането на забрани в Закона за хазарта, които могат да ощетят родни клубове, и най-вече Левски.

В последните дни стана ясно, че има възможност в парламента да бъде прокаран законопроект, който да ограничи този тип бизнес у нас, което ще се отрази много негативно на благодетеля на Левски Васил Божков.

За отличието, което получи, Домусчиев коментира: "Тази награда е признание за това, което съм направил през годините за българския спорт. Тя ме мотивира да довършим всичко, което сме започнали - на стадиона в Разград му остава само една трибуна да бъде построена и той ще стане единственият в България, в модерно време, който отговаря на всички изисквания на УЕФА. Горд съм, че сме го направили с наши средства. Мислех да предложа на министър Кралев и ние с брат ми да подкрепим тази инициатива. Това е хубаво нещо и трябва да го подкрепяме и подпомагаме. Дано имаме повече поводи за радост. За съжаление спортът изисква средства и ние, от бизнеса, трябва да се замислим как можем да помагаме", допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България