Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Кирил Домусчиев – Редник Киро

„Ако някога сме искали редник Киро или редник Райън да пазим, нямаше да заведем дела през миналата година. Това коментира премиерът Бойко Борисов преди заседанието на МС в сряда. Поводът е скандала около Закона за допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, станал известен като „поправката Домусчиев”. Така крупният бизнесмен изглежда трябва да купува риза на премиера, както се полага, когато някой те прекръсти на „Редник Киро”.

Макар и да го нарекоха „редник”, Кирил Домусчиев е един от маршалите на българската икономика. Той прави за кратко време забележителна кариера в бизнеса, започвайки от амбулантна търговия през 90-те.

Домусчиев е роден на 18 април 1969 г. в София. След промените с брат си Георги правят фирми, които основно продават обувки, джапанки, дрехи. За началото на бизнеса си разказва пред бТВ така: „Баща ми и майка ми работеха в енергетиката. Стигнаха до едно ниво и не можеха да вървят нагоре, защото не бяха партийни членове. Семейството ми е от интелектуалци, но тогава не живеехме богато. Първата кола си я купих след казармата – Лада Самара втора ръка. С нея правехме бизнес, превозвахме разни стоки. Започнахме къде да произвеждаме, къде да продаваме – обувки, облекла.”

Всичко се променя през 1996-а година, когато основава приватизационен фонд „Напредък Холдинг” АД, но истинския разцвет на компаниите му тръгва след като на власт идва правителството на ОДС. Чрез фонда придобива акции в редица дружества в България, които развиват дейности в различни сфери на индустрията. Една от тези компании е производителят на велосипеди и мотокари „Балкан” АД, в която майката на братя Домусчиеви – Маргарита Домусчиева, е назначена за директор от 1997 година до 2009 година.

През 1999 година стартира собствен фармацевтичен бизнес, като учредява „Хювефарма” ЕООД, чрез която през 2000 година приватизира публичното дружество „Биовет” АД – собственик на завод за производство на ветеринарни продукти в град Пещера, България. През годините „Хювефарма” ЕООД се развива като глобална фармацевтична компания с фокус върху разработването, производството и търговията с продукти за хуманната и ветеринарната медицина.

През 2003 година Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев учредяват „Адванс Пропъртис” ООД, в което всеки от тях притежава по 50% от капитала. То е холдингово дружество, чрез което братя Домусчиеви осъществяват повечето от инвестициите си. Водещите компании в „Адванс Пропъртис” ООД извършват дейности в областите: фармацевтична индустрия, морски транспорт, строителство, недвижими имоти и др.

През 2008 година, в резултат на проведена приватизационна процедура, „Адванс Пропъртис” ООД чрез дъщерното си дружество „Кей Джи Маритайм Шипинг” АД става собственик на 70% от капитала на „Параходство Български морски флот” АД, компания корабособственик с над 125-годишна история. Компанията става и едноличен собственик на „БМФ Порт Бургас” ЕАД, което управлява едно от най-големите пристанища на Черно море изобщо.

Публично известен обаче Домусчиев става с „Лудогорец”, който за кратко става домининант в българския шампионат, помитайки грандовете ЦСКА и Левски в сферата на посредствеността.

„Рядко ходя в Разград, защото не съм от Разград. Лудогорец ми е хоби. Отначало беше хоби и отпуснахме 50 000 лева, сега е доста скъпо. Последните две години, с всички реконструкции и работи сме похарчили 15 млн. лични пари. Не говорим за приятели и спонсори, които помагат“, разказва Домусчиев.

През 2011 година заедно със съпругата си – Кремена Домусчиева, учредяват Фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви” за извършване на общественополезна дейност. Фондацията фокусира своята дейност върху подпомагане на детски болнични заведения и специализирани заведения за деца, лишени от родителска грижа и много други разнородни дейности.

През 2014 година е избран за Председател на Управителния съвет на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България – КРИБ.

Домусчиев не обича да парадира с нещата, които прави, затова много рядко се чува за благотворителната му дейност. Иначе има своята философия защо го прави.

„Днес много ценности се загубиха, има много нещастни хора – хора в тежко състояние. Това направиха през тези 20-ина години, да има разлика в класите на хората. Не можеш да огрееш навсякъде, а всеки ден се сблъскваш с мизерията и беднотията. Трудно е да се чувстваш щастлив, когато виждаш, че другите изнемогват. Затова не държа парите в банките, а гледаме да инвестираме и да развиваме бизнес.”, казва Домусчиев.

 

Спасявал е отвлечен кораб

Домусчиев заяви, че веднъж му се е наложило да се занимава с отвличане, след което поясни, че негов кораб е бил отвлечен от пирати и той е водил сложни преговори с тях. Босът на орлите направи това признание в интервю за бТВ. Така той обясни и защо с охрана ходят и той, и семейството му.

 

За него

Не е лесно да си Домусчиева

Любовта и уважението един към друг ни дават сили да продължаваме напред и да съхраняваме семейството си. Ако въпросът е дали е лесно да си г-жа Кремена Домусчиева – не, не е.

Кремена Домусчиева, съпруга

 

Лудогорец за кратко стигна върха

Искрено вярвам, че с дейността си като председател на КРИБ и член на изпълкома на Българския футболен съюз ще допринeсете за по-доброто взаимодействие между бизнеса и спорта, които са неразривно свързани в съвременното ни общество. Доказва го успехът на „Лудогорец“, който за кратко време извървя пътя към върха у нас, постигна сериозни международни успехи и изгради модерна база в Разград.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта (по повод рождения му ден)

 

Обичам този човек

Киро е и човек, с когото сядам в някое тихо място и можем да си говорим с часове, да споделяме преживелици съзнавайки и двамата от колко различни светове сме, и в същото време колко сме близки един на друг. Аз познавам Киро, обикновения човек, а не мегабоса г-н Домусчиев и обичам именно този човек.

Д-р Георги Стаменов, шеф на клиника “Надежда”

 

Не го интересува българския футбол

„В момента язвата на българския футбол се намира на едно място и това е Разград. Защото хората искат да правят нещо като европейски футбол по техните думи. И затова минават през трупове. Тях не ги интересува българския футбол. Един път при разговор на Изпълкома му го казах и на Кирил: „Ако искаш, по-добрият вариант е да отидеш в първенството на Германия, Италия…”

Венци Стефанов, президент на ФК “Славия”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (26)

 1. Форд е забогатял, конструирал е и произвеждал сполучлив модел автомобил. Не рабрах какво (машина или друго издаелие) е създал Д., та се е замогнал- мулти милиадер? Какво са получили от него собствениците на бонови книжки, които са доверили на БИЗНСМЕНА?

  1. Аз не съм биограф на редник Киро, но от това което съм чел, има вече фармацевтични заводи в USA, Италия, Индия?, Южна Америка?. Произвеждат основно антибиотици за ветеринарната медицина. Разбира се и в България. От там е основното. Сигурно има и други бизнеси като флота.
   Ако в България имаше още 100 такива, дето да бяха спасили губещи държавни предприятия, сигурно щяхме да сме по-добре.
   Сигурно се е облажвал и от държавата…

   1. Нещо си се объркал, БМФ не беше губещо предприятие, тарикатите у нас не купуват губещите такива, само печелившите, които предварително биват фалирани за да се вземат без пари

 2. ЛЕГЕНДИ, МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ ЗА ПЕРАЧИ И ЛАКЕИ. ПРЕЗ 1991Г. СРЕШНАХ ДВАМАТА БРАТЯ В РАЗГРАД. РАЗПОЛАГАХА С АПАРТАМЕНТ В ЦЕНТЪРА НА РАЗГРАД, КОЙТО ПОЛЗВАХА ЗА ОФИС – СТАРО ИЗТЪРКАНО БЮРО, СТОЛ, МНОГО ПРАХ И СЛЕДИ ОТ БЕЗДЕЙСТВИЕ. ЗА РАЗЛИКА ОТ РАЗГРАД С РАЗОРЕНО И БЕЗРАБОТНО НАСЕЛЕНИЕ, В СОФИЯ БЯХА СЪЗДАДЕНИ УСЛОВИЯ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНО НАТРУПВАНЕ НА КАПИТАЛА. МУТРИТЕ ИЗМЕСТИХА ДАНАЧНОТО, ПОЛИЦИЯТА И ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА; ПОЛИТИКАТА СЕ НАПРАВЛЯВАШЕ И ПРЕДСТАВЛЯВАШЕ ОТ ЛИЦА НА ……….. ДС. ЯСНО Е НА ВСИЧКИ ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ ОТ ЕНЕРГЕТИКАТА НО ЗНАЕМ И АПЕТИТА НА ОРТОДОКСАЛНАТА СЕКТА КЪМ ТОЗИ БРАНШ. ПОСЛЕДНИТЕ НЕ ПЛАЩАТ ДАНАЦИ А СЕ РАЗАПЛАЩАТ ………….. СИМВОЛИЧНО ИЛИ НИЩОЖНО, ОРТОДОКСАЛНИТЕ НАГЛИ ПЛЕВЕЛИ ЩЕ ЕРОЗИРАТ И УНИЩОЖАТ ВСИЧКО ПРОГРЕСИВНО И ЗНАЧИМО. ИЗВОД:“И ДА Е ВЕРНО, НЕ Е ВЕРНО – ОТИ ОН Е НАШ“, АКО ОРТОДОКСАЛНАТА СЕКТА НИ „УДАРИ“ – РЪЦЕТЕ И ДА ИСЪХНАТ, АКО НИЕ Я УДАРИМ -АКО ИМ Е, ДА НЕ БЯХА СЕ ЗАКАЧАЛИ“!

 3. За училища университети нито дума ,беден речник, неграмотен изказ – ПЕРФЕКТНИЯ ЧОВЕК ЗА ДАЛАВЕРА. СДС са тези който наследиха каналите на ДС, на митичния Кинтекс – един от тях са лекарствата за износ от САЩ. Подкрепата за Лудогорец в Европа не става само с пари ,а с огромно влияние. ЛЕКАРСТВА + КОРАБИ = ГОЛЯМА ДАЛЕВАРА С МНОГО ПАРИ .

 4. 100% от милионерите ни са креатури на ДС и кръговете й!!!

 5. Mnogo mekereta se oblagodelstvuvaha nepochtenno prez 90-te godini, ala tozi e imal I dorazvil talantite si – I tova e ugodno na Gospoda ! – bravo na Domuschiev

 6. В Разград около 500 деца и юноши, предимно от бедни семейства учат и тренират за сметка на К. Домусчиев. Когато и злополучният „бизнесмен“ В.Стефанов започне да издържа 500 ученици, тогава ще има право да се съизмерва и коментира дейността на К.Домусчиев. Иначе е лесно да се плюе по всеки, който е по-успешен. Завистници, тролове и русофили имаме в излишък.

  1. Така е… с 500 000 000 долара които луканов открадна с един транш ноември 89та….

 7. Кирил Домусчиев е един от маршалите на Българският Грабеж…Эаграби БМФ, и эакри хиляди работни места…Сега се опитва да не плати 58 млн эа Неиэпълнение на Следприватиэационното Спораэумение эа ГРАБЕЖА на Съэдаденото от Българският Народ…Беше време, когато домати и гроэде струваха 5 / пет/ стотинки на Витошка…Киро станал богат от Китай и Каптагон…Това не храни Народа и не раэвива Българската Икономика…Още по-вече наряэването на БМФ эа скраб, откъдето идва Голямата Печалба, Другарки и Другари…!!!

  1. И мултигруп на павлов купи захарните заводи, за да ги фалира с измитата от дъжда в бургаския залив захар…

 8. Станал богат от Китайски джапанки и Каптагон…търговия на Илиянци…

 9. Преди да дойдат грабителите Киро Домусчиевци един БГ лев беше 10 чешки крони и БГ БЕШЕ БОГАТА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА

 10. Преди да дойдат грабителите Киро Домусчиевци един БГ лев беше 10 чешки крони и БГ БЕШЕ БОГАТА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА…имахме 300 000 ЩИКА 500 ТАНКА и Турция трепкашаке пред нас като Франц Лист

  1. България никога не е била богата европейска страна.А Турция не е треперила от нашата „военна мощ“, поне не и през последните 30-40 години. Бойните ни разчети бяха да удържим евентуално настъпление от страна на Турция, за няколко часа докато бъде осъществен руски десант.Хайде да се придържаме към фактите, а не да приемаме желаното за истина !

   1. Така е. Бяхме по богати от турция. Сега не сме.

 11. А когато Петров удряше крак в Каэанлъшката дивиэия джамовете в оДРИН ТРЕЩЯХА МОМЕТАТА СВАЛЯХА КИЛОТИТЕ, А “ хюриет“ СЕ ВАЙКАШЕ…вай,вай

 12. Аман от продажни журналя и платени статии.Нагледен пример как едни разбойници, меко казано , описани по „подходящ“ начин, могат да те разплачат от умиление.

 13. Колко мило ! И каква любов между съпрузите!? Но само да посмее да затъне с бизнеса си, семенцата на развода веднага ще започнат да кълнат. А иначе „Труд“ прелива от възторг пред олигарсите. Арабаджиеви, Диневи, Домусчиеви….

 14. „Тримката от эапаса са “ от ротата на пеераса

 15. „Тримката от эапаса“ са от ротата на пеераса

 16. България беше ЭАМОЖНА страна…Народът ходеше всяка година 15 дни на море и 15 дни на планина…Пред теэи 300 000 и 500 танка Турция трипереше като трипетлива трипетлика…И се молеше ракетите от Родопите да не литнат…Любимец Боко раэтриваше ушите на Тодор Живков…Тримата от эапаса пикаеха гаэ, когато видеха сержант Петров

  1. Raketite beha na nos Emine i na Maslen nos, a na Papiata v Strandja beha ,ushite’. Anadolcite naistina gi treseshe treska pri spomenavaneto bulgarin.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.