Кирил Петков подменил корица на Опра Уинфри

Разследване на Plovdiv-online за съмнителни реклами стигна до Калифорния

“Почтеният” ексминистър твърди, че топводещата пие хапчетата му

“Веганско” производство на хранителни добавки

Монтиран колаж с копи-пейст

Случайна проверка на сайтовете, които продават хранителните добавки на фирмата на Кирил Петков, от страна на Plovdiv-online, може да се окаже разкритие на поредна измама от страна на бившия служебен министър, но този път в аферата е забъркана, без да знае и самата Опра Уинфри. След скандала с декларацията с невярно съдържание, в която Петков спести канадското си гражданство, от медията решават да се запознаят с продуктите на фирмата на Петков.

Разглеждайки сайтовете, продаващи продукти на Петков, се натъкнахме на невероятна реклама - самата Опра Уинфри рекламира на корицата на списанието си The Oprah Magazine, бактериалните хапчета на Кирил Петков, пишат от Plovdiv-online.

Опра Уинфри е една от най-влиятелните и богати жени в света, милиардерка, и изглежда меко казано странно да стане рекламно лице именно на “хапчетата” продавани от Кирил Петков, се посочва в статията.

Разглеждайки реклами в български и английски сайтове на продуктите на Петков, се вижда разлика в реклама на първа страница в списанието The Oprah Magazine - нескопосани Фотошоп копи-пейст колажи със самата Опра. В българските реклами с Опра, които се виждат от сайта на Петков, изработилите колажа не се притесняват да крият цели текстове от корицата на The Oprah Magazine, установява проверката на медията.
Това, което е очевадно от двете изображения на една и съща корица на броя на The Oprah Magazine е, че върху тях е монтиран колаж с бактериалните хапчета на Кирил Петков като дори местата се различават.

Че Опра Уинфри е рекламно лице на хранителна добавка, която произвежда една от фирмите на Кирил Петков, се хвали и самият той. Бизнесът на “почтения” Киро от Канада е в продажба на стоки тип ВС телешоп търговия с висока добавена стойност и главно чрез реклама - зарибяване на потребители от дистанция (екран, дисплей).

Петков е известен с това, че има бизнес свързан с “веганско” производство на редица хранителни добавки на основата на известната от поне 100 години бактерия Лактобацилус Булгарикус, се съобщава още в разследването на Plovdiv-online. От там отбелязват, че е особено интересен фактът, как въпросните добавки се рекламират единствено в български сайтове, липсват такива в САЩ, както и Канада. В сайта на добавката се рекламира също, че добавката е преминала клинични тествания от харвардски учени, съвместно с лекари от ИСУЛ.

След като “почтеният” бизнесмен, ексминистър на Румен Радев и настоящ политик Кирил Петков твърди, че “Известната американска водеща, която държи на масата ѝ да има само био храни, се оказа почитателка на българския веган ПроВиотик, извличан от цвят на кокиче... А редовна доза ПроВиотик Опра взима за добро храносмилане”, Plovdiv-online продължи разследването си кога, как и дали Опра Уинфри пие препарата на Киро Харварда.

“Надяваме се Конституционният съд да не прекалява с ПроВиотик-а на Киро и да не вземе решение като проИдиот, слушайки препоръките на президента Радев и “този канадско-български мелез, който вече е непоносимо нахален”, както Кеворкян нарича наш Кирчо в статията си “Покришкин и Аристотел”, посветена на изборите за президент”, се казва още в последната статия по темата на Plovdiv-online.

Антон Баев, управител на Plovdiv-online, пред “Труд”: Изпратихме и официално запитване до екипа на известната водеща

Първото, от което тръгнахме, да се поинтересуваме за въпросния пробиотик, който и според думите на Кирил Петков е негово изобретение като хапче за здраве, за отслабване и др. и благодарение на което той самият каза, че е станал милионер. Беше ни интересно как се става милионер.

Първата ни работа беше да влезем в сайта и се оказа, че има два сайта - на български и на английски. Направи ни впечатление, че вътре има колажи с един и същи брой на списание O-Magazine на Опра Уинфри, като тези колажи са два различни колажа на един и същи брой, а това е озадачаващо, кой ще прави подобно нещо, ако не е самият собственик на продукта, в случая Кирил Петков. Разбира се, той рекламира това, че Опра Уинфри го рекламира, в много различни наши медии. Прави такива колажи с нея, че тя употребява този пробиотик. Ако е с нейно съгласие - ок, но знаем, че рекламите при нея са изключително скъпи. Аз съм живял в Америка, имах специализация по журналистика там и съм наясно с цените на подобен тип реклами.

Опра Уинфри има огромно влияние сред американците, когато каже нещо за някоя книга или продукт. Ако Петков си плаща на Опра да му рекламира пробиотика, може и да е направил милиони. Но колажите са озадачаващи и не ми се сториха много професионални на нивото на Опра Уинфри. Продължаваме темата и разследванията си, като преди дни изпратихме и официално писмо до Опра Уинфри и нейния екип, с обикновен и ясен въпрос - наистина ли тя използва такова хапче, както се вижда от сайта на Кирил Петков и как ѝ въздейства. Защото ако не си е платил реклама и използва лика без разрешение, това е все едно да взема снимка на Юрий Гагарин, да си сложа и моята с колаж и да казвам, че съм летял с него в космоса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • KiroBoq

    Ето снимка от статията: https://ia800209.us.archive.org/BookReader/BookReaderImages.php?zip=/14/items/O_The_Oprah_Magazine_January_2016_USA/O_The_Oprah_Magazine_January_2016_USA_jp2.zip&file=O_The_Oprah_Magazine_January_2016_USA_jp2/O_The_Oprah_Magazine_January_2016_USA_0039.jp2&id=O_The_Oprah_Magazine_January_2016_USA&scale=8&rotate=0 Изяжте се.

Още от България