Киров работи по селекцията на „Арда“

Николай Киров е новият треньор на „Арда“. Договорът на опитния специалист с тима от Кърджали е за година и половина, обявиха от клуба. Наставникът, извел „Ботев“ (Пд) до спечелване на Купата на България през 2017 година, заменя на поста Стамен Белчев.

„Стараем се да изградим добър отбор от български футболисти – обяви Петър Пешев, президент на „Арда“. - Този сезон ще доиграем с наличните футболисти и останалите чужденци, а от следващия съставът ще е изцяло от родни играчи. Тази наша идея допадна на Николай Киров и той я прие. Показал е, че може да работи добре с български футболисти по време на престоя му в „Ботев“ (Пд).

По отношение на селекцията, Пешев призна: „Набелязали сме няколко имена, а Николай Киров вече работи изцяло по този въпрос. Като се подновят занимания и се разбере кога ще бъде периодът на трансферния пазар, ще стартираме и преговори. Ако изключим чужденците, почти всички налични играчи ще останат в тима.“

В щаба на Киров влиза Иван Кочев, който ще бъде негов асистент.  Играчите на „Арда“ продължават да тренират онлайн шест дни в седмицата, за да поддържат форма до нормализирането на ситуацията в страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ