София има дефицит на нови апартаменти

Извинение за фалшиви картини в галерия „Структура” Организаторите и собственикът на творбите били подведени

Животновъдите ще получат 26,3 млн. лева de minimis

Разследват опит за палеж на барака, ползвана за фитнес

МВнР: Няма данни да е имало българи на самолета, попаднал в силна турбуленция

Апелативният съд в Търново с позиция за намалена присъда за убийство в Бяла Апелативната прокуратура в старата столица внася протест за промененото наказание от 20 на 3 години затвор

Щрахе няма да става евродепутат Планира да се завърне в политиката

ББР създава уеб платформа за финансиране на проекти 11 банки за развитие ще си сътрудничат

Показаха новия европейски изтребител на авиошоуто в Бурже (ВИДЕО)

Дете издъхна по време на игра в Стражица 8-годишното момче е починало от задушаване, след като си глътнало езика

Вижте верните отгори от днешната матура по БЕЛ

Заев се отказа от предсрочни избори Но ще прави ремонт на правителството

Иран се закани да превиши разрешения лимит на запаси от обогатен уран

Президентът удостои посланика на Германия с орден „Стара планина“ първа степен

Председателят на АИКБ Васил Велев: Превръщаме се в пъдари на НЕК

Китайска делегация проучва земеделието в Монтана за общи проекти

„Монтана може да е важно място по новия път на коприната!”, заяви в разговор с кмета на Монтана Златко Живков заместник-секретарят на Централния комитет на китайския град Инчуан Джоу Юнфън. Петчленна делегация от китайския град до края на седмицата е на работно посещение в северозападната област.

Акцентът на визитата е проучване на земеделието, производството, качеството и контрола на агро продукция в региона между Дунав и Балкана. Китайските представители посетиха база за зърно и торове, търговски центрове за земеделска техника, областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните и фирми за производство на млечни, месни продукти и вино. Обиколката на китайската делегация в Северозапада трябва да изясни дали стандартите на двете страни в областта на селското стопанство са съвместими, за да бъдат планирани следващи стъпки за изпълнение на конкретни проекти.

„В Монтана видяхме чудесни природни ресурси, богата земеделска продукция, вкусни храните, които опитахме. Това ни кара да считаме, че можем да имаме общи проекти. Надяваме се вашият град да бъде сериозен обект и по новия път на коприната, и това да даде тласък на развитието на земеделието, културата и туризма в рамките на Централна и Източна Европа”, каза още Джоу Юнфън.

Инчуан се намира в северозападен Китай и е с добре развито модерно земеделие, животновъдство, производство на вино и ориз и туризъм. Градът с 2,5 млн. жители, е известен още като зелен град, с въведени съвременни умни технологии и хармонично място за живот на различни националности.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.