Китайска делегация проучва земеделието в Монтана за общи проекти

„Монтана може да е важно място по новия път на коприната!”, заяви в разговор с кмета на Монтана Златко Живков заместник-секретарят на Централния комитет на китайския град Инчуан Джоу Юнфън. Петчленна делегация от китайския град до края на седмицата е на работно посещение в северозападната област.

Акцентът на визитата е проучване на земеделието, производството, качеството и контрола на агро продукция в региона между Дунав и Балкана. Китайските представители посетиха база за зърно и торове, търговски центрове за земеделска техника, областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните и фирми за производство на млечни, месни продукти и вино. Обиколката на китайската делегация в Северозапада трябва да изясни дали стандартите на двете страни в областта на селското стопанство са съвместими, за да бъдат планирани следващи стъпки за изпълнение на конкретни проекти.

„В Монтана видяхме чудесни природни ресурси, богата земеделска продукция, вкусни храните, които опитахме. Това ни кара да считаме, че можем да имаме общи проекти. Надяваме се вашият град да бъде сериозен обект и по новия път на коприната, и това да даде тласък на развитието на земеделието, културата и туризма в рамките на Централна и Източна Европа”, каза още Джоу Юнфън.

Инчуан се намира в северозападен Китай и е с добре развито модерно земеделие, животновъдство, производство на вино и ориз и туризъм. Градът с 2,5 млн. жители, е известен още като зелен град, с въведени съвременни умни технологии и хармонично място за живот на различни националности.

Коментари

Задължително поле