„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мей предлага на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит

Китайска делегация се сдоби с ключа на Шумен

Снимка: Община Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов посрещна в сряда китайска делегация от побратимения град Джънджоу, водена от г-н Ху Цюен, директор на Постоянния комитет на Конгреса на народните представители от областта. В делегацията бяха още директорът на Комисията по здравеопазване в китайския град, директорът на Постоянния комитет на област Ерки, директорът на Постоянния комитет на градския народен конгрес на област Синчжън, зам.-директорът на Търговското бюро на икономическата зона на летище Джънджоу и председателката на Народната асоциация за приятелство с чужди държави в Джънджоу.

Градоначалникът изрази готовността на кметския екип за по-активно развитие на двустранните отношения и покани гостите да се запознаят с културата и историята на региона. „Бихме искали да обсъдим възможностите за развитие и задълбочаване на двустранното партньорство, междукултурния диалог, туризма и инвестициите. Въпреки че Шумен в сравнение с Джънджоу е много по-малък, мисля, че би бил интересен, както с историята, културата, така и с възможностите за развитие на бизнеса. През последните години има сериозно развитие на икономиката. Имаме инвеститори от Италия, Белгия, Израел, САЩ, Турция и се надявам, че китайският бизнес също ще прояви интерес“, каза Христов по време официалните разговори.
Г-н Ху Цюен благодари за топлото посрещане. Той сподели, че в китайския град има все повече български стоки, включително и от Шумен. „Радваме се на добрите търговски връзки. Бихме искали още повече български производители да се възползват от нашите пазари, но се надяваме да развием също двустранните отношения в областта на здравеопазването и образованието. В Китай изключително ценим добрите двустранни отношения“, каза още г-н Цюен. И припомни максима от китайската култура, според която най-силни и трайни взаимоотношения между хората се създават лице в лице и затова покани кмета да посети Джънджоу.

Любомир Христов връчи на г-н Ху Цюен символичен ключ за града. „Вратата на Шумен е отворена за Вас. Този ключ е знак за нашето приятелство и за желанието ни да продължим и да развием двустранните ни отношения“, каза кметът. Гостите отвърнаха с дар специално изработени, калигфаски изписани постери за кмета и за председателя на Общинския съвет проф.Борислав Беджев. Те са с пожелания за мир, развитие и просперитет на двете страни и символи на изобилието и благоденствието.

Китайската делегация посети Индустриалния парк на Шумен и Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.