Гръцка туристка падна от лифта в Драгалевци, няма опасност за живота й

Протести в Австралия заради мерките срещу нелегалната имиграция

Нови случаи на африканска чума по свинете в Румъния

Откриха следи от аварията във Фукушима в калифорнийско вино

Щракнете перфектното селфи час преди залез Дръжте телефона на нивото на лицето или малко по-нагоре, никога отдолу

Али Хаменей: Преговорите с Вашингтон ще бъдат очевидна грешка

Волен Сидеров с контрапроверки по морето

Банков обир в Несебър Отмъкнаха 100 000 лева

Правнучка на фотографа Димитър Карастоянов откри изложба Германски шпионски камери колкото кибрит и дагеротипия на 168 години пазят в музея на фотографията в Казанлък

Обвиниха в опит за убийство нападателя от Любек

Президентът Радев: Никола Вапцаров се осмели да предизвика историята

Мъж заплаши да скочи от втори етаж на болницата

Финансовият министър на САЩ: Доналд Тръмп не се опитва да влияе на валутните пазари

Бетонна плоча рухна и уби работник в Пловдив

Германия премахва икономическите ограничения срещу Турция

Китайски книги идат у нас по нов път на коприната Издателство ИОНЧЕЛ участва в Коледния панаир на книгата в НДК от 12 до 17 декември

Първите издадени китайски книги у нас по новата програма.

Проектът на китайската държава „Един пояс – един път“, наречен още „Нов път на коприната”, е свързан с диалога на китайската култура със света. Именно в тази област започна сътрудничеството на китайското книгоиздателство ИОНЧЕЛ (FLTRP Foreign Languages Teaching and Research Press ) с най-големия издател на източна литература в България – „Изток-Запад”. В рамките на подписан дългосрочен план за съвместна дейност между тях през 2017 г. са издадени 4 книги: „Китайско-български двупосочен речник”, „Срещи с китайската култура”, „Чудните дела на съдията Бао”, т. 2 и „Основни понятия в китайската мисъл и култура”, книга първа.

Неотдавна ИОНЧЕЛ откри в България първия си редакционен офис в Източна и Централна Европа. През 2017 г. директорът на Изток-Запад Любен Козарев и преводачът Петко Хинов, траен сътрудник на издателството, главен редактор и консултант на ИОНЧЕЛ в България, получиха най-високото признание на китайската държава за всеотдайната си мисия да представят в родината си най-добрите произведения на китайската литература, култура и цивилизация – Наградата за особен принос към китайската книга. Петко Хинов създаде за целите на литературния обмен между Китай и България сайт на български, китайски и английски „Книгосвят – Bookworld –中保书界”, където китайските читатели могат да се запознаят с произведения на българската литература на китайски и английски, а българският читател може да следи най-новите издания на китайска литература и специално изданията на ИОНЧЕЛ.

На тазгодишния лондонски панаир на книгата директорката на международния отдел на ИОНЧЕЛ г-жа Хоу Хуей бе удостоена с наградата Rights Professional Award, за „успешното разпространение, чрез иновативни партньорства, на китайската книга на широкия международен пазар за печатни и електронни издания.“

 

Кои са издателите от Пекин

Издателството за образователна и научна чуждоезична литература ИОНЧЕЛ започва пътя си през 1979 г. като издателство на Пекинския университет за чужди езици, наричан още люлка на китайската дипломация. Първоначално се занимава основно си издаване на книги по изучаване на чужди езици. Постепенно разширява дейността си и включва нови предмети и области.

Днес ИОНЧЕЛ е най-голямото издателство за чуждоезична и академична литература в Китай и през миналата година е на трето място по продажба на книги там. Каталогът им включва над 9000 заглавия на 47 езика. ИОНЧЕЛ се развива и в сферата на електронното публикуване и мултимедийните образователни курсове, които стават все по-популярни.

Издателството е разширило диапазона си от езиково образователна литература към други предмети, включително математика и различните науки. Издават и книги за масови читатели и деца.

Книгите на ИОНЧЕЛ могат да се намерят в над 2500 книжарници в големите и средноголеми градове на Китай, както и в електронните книжарници dangdang.com,JD.comиamazon.cn. Издателството държи една четвърт от пазара на дребно в областта на чуждоезичните четива.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.