Китайското правителство е закрило достъпа до 13 хиляди уебсайта след 2015-а година

Китайската цензура е закрила достъпа или отнела лицензите на 13 хиляди уебсайта след 2015-а година заради нарушения на правилата за интернет пространството на страната, предава АФП, като се позовава на публикации в китайските държавни медии.

Тези новини идват, след като Китайската комунистическа партия(ККП) взе решение да затегне още повече регулациите върху интернета.

Освен това, от представените данни се разбира, че различни интернет платформи за закрили повече от 10 милиона акаунта за „нарушения на протокола“, като се предполага, че става въпрос за профили в социалните мрежи.

„Тези мерки имат силен сдържащ ефект“, заяви Ван Шенгюн, заместник-председател на Постоянния комитет на Народния конгрес на ККП.

„Гуугъл“, „Фейсбук“, „Туитър“ и уебсайта на The New York Times са блокирани в Китай, наред с много други чуждестранни интернет страници.

В „Поднебесната империя“, уебсайтовете трябва да се регистрират пред властите и са отговорни за „достоверността на всяка информация“, публикувана на техните платформи, според регулациите, приети след 2000-ата година. Когато цензурата установи нередности, страницата на нарушителят може да бъде закрита или той може да бъде глобен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия