Китайци орязаха филма за Дейвид Бекъм

Нашареното тяло на Бекъм притесни китайците.

Пекинска телевизия замаза татуиорвките на футболиста

Властите наказват за неприлични кадри

Биографичният филм за Дейвид Бекъм беше цензуриран в китайската телевизия заради татуировките по тялото на световноизвестния бивш бутболист. Наскоро там бе показана документалната лента „Дейвид Бекъм: Пътешествие в неизвестното“. Филмът излезе по телевизията във внимателно редактирана версия. Тъй като много от кадрите са заснети в гореща Бразилия, футболистът често се появява в кадъра топлес, показвайки голям брой от татуировки по тялото си. В Китай е забранено подобни изображения да се излъчват по телевизията, така че редакторите доста са се потрудили, за да може все пак филмът да се завърти в ефир. Те решили татуировките върху тялото на Бекъм да се затъмнят, което в крайната версия изглежда доста смешно: в повечето кадри се вижда само глава на Дейвид , а тялото му прилича на солидно размазано петно, което провокира доста шеговити коментари в социалните мрежи.

Много потребители в интернет за първи път се сблъскаха с проявата на китайска цензура и изразиха искрена изненада и неразбиране в коментарите си за тази ситуация. Яснота внесе телевизионният продуцентът Тон Лин. Той обясни, че служителите на китайската телевизия често не знаят какво наказание могат да получат от властите за показване на определен сюжет и поради тази причина, за да избегнат проблеми, често се самоцензурат. Те премахват от кадър всичко, което може да предизвика недоволство от правителството: татуировка върху тялото, пиърсинг и женско деколте.

Дейвид Бекъм е световен феномен, модна икона, мулти-милионер – това са само някои от етикетите, сложени до името на един от най-добрите футболисти в света. Известен до такава степен, че всеки може да каже за кой отбор е играл, за кого е женен и да изреди имената на децата му в хронолигичен ред. Бекъм обаче не позволява на славата да го промени, съзнавайки, че е модел за подражание.

От средата на 90-те години Дейвид Робърт Джоузеф Бекъм е известен с едно единствено нещо – необикновените си умения на футболния терен. Те, заедно с огромния му стремеж към успеха и очевидните му лидерски заложби, го правят капитан на Англия в две серии на Световната Купа, както и първият британски футболист, успял да вкара гол по време на три Световни Купи.

Манията около Дейвид Бекъм и личния му живот се засилва още повече след брака му с изисканата вокалистка от известната женска група “Spice Girls” Виктория Адамс през 1999 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес