Клайв Оуен влиза в ролята на детектив

Кабелният канал AMC представи дебютния трейлър на ретро детективската история от шест епизода „Monsieur Spade“. Предстоящият сериал ще разказва за новите приключения на легендарния детектив Сам Спейд, главният герой от класическия роман на Дашиъл Хамет „Малтийският сокол“. Главната роля се играе от Клайв Оуен.

Действието на криминалната драма се развива през 1963 г., известно време след края на войната в Алжир. Достопочтеният детектив от Сан Франциско Сам Спейд се пенсионира и спокойно си живее в Южна Франция, но миналото го заварва и там – желаният мир свършва след завръщането на заклетия му враг. В един от местните манастири шест монахини са брутално убити и докато целият град скърби, някои тайни излизат на повърхността, благодарение на които Спейд успява да намери улики. Великият детектив открива, че убийството на жените по някакъв начин е свързано с мистериозно дете, за което се говори, че има уникална дарба.

Скот Франк режисира всички епизоди и е съавтор на сценария с Том Фонтана. Заедно с него, екипът на продукцията включва още и носителя на „Оскар“ Бари Левинсън (Rain Man). Премиерата на „Monsieur Spade“ ще бъде в началото на 2024 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали