Клиентите на „Олимпик” да си поискат парите

Клиентите влизат в списъка на кредиторите

Хората, които имат застраховка в „Олимпик”, може да поискат от кипърската компания да им върне парите за оставащия срок на полицата. Всички застраховки на „Олимпик” ще бъдат прекратени днес в 23,59 часа, след като в Официалния вестник на Кипър бъде публикувано съобщение за назначаване на ликвидатор в компанията. За неизтеклата част от договора застрахователят трябва да върне получените премии. Това обаче ще бъде част от общата процедура по ликвидация на застрахователя. За да бъдат върнати премиите, клиентите на компанията трябва да предоставят на застрахователя информация по какъв начин биха желали да си ги получат, заявиха от КФН в отговор на въпрос на вестник „Труд”. Но и без да ходят при застрахователя клиентите влизат в списъка на кредиторите му, тъй като информацията е служебно известна, допълниха от КФН. Не е ясно дали при ликвидацията на „Олимпик” ще има достатъчно средства за да се дадат пари на хората с полици.

Всички, които очакват изплащане на обезщетение по застраховка „Гражданска отговорност”, издадена от „Олимпик”, ще получат парите си от кипърския Гаранционен фонд. Претенциите трябва да бъдат предявени пред самия застраховател. Тези, които вече са го направили, не е необходимо за момента да правят нищо допълнително, заявиха от КФН. Процедурата по изплащане на обезщетенията трябва да бъде изяснена от надзорния орган по застраховането на Кипър и КФН ще оповести информацията веднага щом я получи, което се очаква да се случи в следващите дни.

Междувременно от МВР обявиха, че няколко дни няма да глобяват шофьорите, които имат „Гражданска отговорност” в „Олимпик”, въпреки че тя е прекратена. Първите дни полицаите само ще предупреждават шофьорите да си сключат застраховка, но още не е уточнено колко ще бъде този гратисен период.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес