Клиентите на „Топлофикация“ в Габрово, засегнати от авария на основен топлоизточник, ще бъдат обезщетени

Клиентите на „Топлофикация – Габрово“, засегнати от авария на основен топлоизточник, ще бъдат обезщетени, съобщиха от топлинното дружество. За дните, в които не е доставена топлинна енергия на клиентите, няма да се начисляват дължими суми. Същите дни ще бъдат премахнати и от фактурите за месец февруари. В момента се разработва методика за изчисление на обезщетенията, съобразена с Общите условия на дружеството.

От Община Габрово съобщиха, че и днес „Топлофикация“ работи с намалено топлоподаване. В две от училищата с отопление на ТЕЦ, ОУ „Цанко Дюстабанов“ и ПТГ „Д-р Никола Василиади“, часовете са намалени.

Над 200 човека подкрепиха протеста срещу „Топлофикация” – Габрово в петък. Недоволството на гражданите бе свързано с непостоянното топлоподаване от страна на дружеството. От Общината заведоха съдебен иск срещу дружеството за системно неизпълнение на законово вменени и договорни задължения към неговите абонати. В Общината има информация за повече от 20 аварии. Честотата на прекъсванията на топлоподаването, поради аварии или проблеми с горивата, е била най-голяма в периода от 10 ноември до 15 декември 2016 г. и от 2 януари до момента.

От липсата на топлоподаване пряко засегнати са общо 2 321 деца и ученици в шест бази на детски заведения и в четири училища, както и целият им педагогически и непедагогически персонал – общо 318 служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони