Клиент на автосалон опитал да убие продавач

32-годишен варненец се изправя в петък пред окръжния съд по обвинение, че опитал да убие служител на автосалон с незаконно преправен газов пистолет, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура.

Драмата се разиграла на 23 януари 2015 г. Фазлъ Д. бил клиент на автосалон "Реа кар", където оставил колата си за продажба. Разбрал, че е купена от каварненец, но сделката не била изповядана пред нотариус.

Придружен от свой познат Фазлъ тръгнал да търси автомобила и купувача в Каварна, за да оформят документално сделката. Ударил на камък и позвънил в автосалона, за да му дадат координатите на новия собственик, но никой не му вдигнал.

Ядосан, продавачът на возилото се прибрал във Варна, взел от дома си преправен в огнестрелно оръжие газов пистолет и отишъл в "Реа кар". Влетял вътре и ударил с пистолета в тила продавач-консултанта К.Г. Мъжът се строполил, а Фазлъ продължил да го налага по главата.

Свидетели подали сигнал на тел. 112. Пристигнала линейка, която откарала пребития продавач в болница. Оказало се, че е със счупен череп, но лекарите успели да спасят живота му.

Подсъдимият Фазлъ е осъждан, но реабилитиран по право. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 10 до 20 г. лишаване от свобода, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право