Клипът на Chained In Love окова меломаните за екраните

Българската електророк група Innerglow с нов и обичан сингъл

Вокалистът Тодор Ковачев пред „Труд“: Смислената музика се получава, когато вложиш истинска емоция

Публиката подсказала на бандата кое парче да запишат

Българската електророк група Innerglow пусна третия си сингъл “Chained In Love”. Песента и видеото към нея приковават меломаните за екраните с уникално звучене и кадри. От групата записват точно “Chained In Love”, защото самата публика я е избрала и винаги я харесва по време на участията им. „Когато правиш музика, някои песни се получават по-добре от други и това е нормално. Важното е когато някоя от идеите е много обещаваща, да усетиш това и да я изпробваш пред публиката“, каза пред „Труд“ Тодор Ковачев, който изпълнява вокалите и кийборда на Innerglow. Другите двама членове на групата са Матей Христосков – ударни и Петър Желев – китара.

Текстът на “Chained In Love” е за носталгията и преживяванията, които никога няма да се повторят. Без да разказва конкретна история, клипът подсилва заложените в музиката емоции чрез цветови контрасти. Видеото е заснето на рядко снимани локации като Братската могила в Пловдив и Паметника на Трите поколения в Перущица. В него участва актрисата Стефани Ивайло. Клипът е дело на режисьора Николай Драганов и оператора Борил Петров, работили с “Акага“ и Рут Колева.

Момчетата от Innerglow пишат авторска музика с различно и модерно звучене. В песните им се усещат влияния както от Pink Floyd и U2, така и от хаус музиката. Всички те се преплитат в уникалния им стил. Групата е част от лейбъла HOMEOVOXMUSIC на китариста на „Остава“ Георги Георгиев. През изминалите две години от своето съществуване, те издадохa официално песните “After You” и “Rising Sun”.

„Гледаме това, което правим да звучи свежо, емоционално и искрено. Основно за нас е да има мелодичност, нежност и някакъв оптимизъм, който се промъква заедно с може би по-меланхолична нотка. Когато има истинска емоция в това, което правиш, музиката се получава смислено. Смятаме, че и публиката усеща това и ако има някаква причина да ни харесва, е заради това“, така отговаря Тодор на въпроса какво според него е смислена музика, каквато от групата се стремят да правят.

Следващият концерт на INNERGLOW е на 22 февруари в клуб Mixtape 5 в София заедно с финалистката от изминалия сезон на "Гласът на България" - Виктория Динкова-VICK. От групата планират акустични участия и запис на нова песен. Питам Тодор ако се окаже, че оттук нататък ще има възможност да запишат само една единствена песен, с какво послание ще е тя. „Вероятно посланието ще е, че си заслужава човек да прави каквото му харесва и да се занимава с това, което обича и с което смята, че трябва да се развива, независимо от всички рискове, свързани с това решение“, отговаря той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл