Вицепремиерът Марияна Николова ще бъде патрон на конференция, посветена на 575-годишнината от Варненската битка

Арестуваха младеж, умъртвил теле Непълнолетният злосторник удушил животното, докато се опитвал да го открадне

Обвиниха 27-годишен, буйствал в кръчма в Горна Оряховица

Посланикът на САЩ в Москва: Самолетоносачите в Средиземно море са „100 хиляди тона международна дипломация“ и сигнал за Русия

Ограничават движението на камиони над 12 тона в пиковите часове на 25 и 29 април

ООН: Повече цивилни афганистанци са убити от проправителствените сили, отколкото от талибаните

Съдът намали присъдата на бившия президент Лула да Силва

Данаил Кирилов: Трябва идентичност в режима на търсене на отговорност от “тримата големи“

Мъжът на Аня Пенчева изкачва Еверест с „Шушана”

Какъв е единственият начин съпругът ви да си спомни за годишнината от сватбата ви?

Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан

Мария Габриел: ГЕРБ няма основания за повече тревожност, знаем как се носи отговорност

Изоставеното в Пловдив бебе е било в кашон, няма данни за родителите

Младен Червеняков, бивш посланик в Черна гора: Необходима е промяна в политиките на Балканите

Броят на задържаните за нападенията в Шри Ланка достигна до 58 души

Клубовете по интереси се сдобиха с техника и апаратура, народни носии и спортни екипи

СУ „Цветан Радославов“ и ОУ “ Филип Сакелариевич“ в Свищов получиха техника и апаратура, народни носии и спортни екипи, като част от проекта „Да успеем всички заедно“, който се реализира по инициатива и съвместно с община Свищов.

Проектът на стойност 763 734.52 лв. е за срок от 24 месеца и предвижда работа за интеграцията на 531 деца и приблизително същия брой родители. Целта на дейността е да укрепи връзката между семейството и училището и да мотивира учениците, на възраст от 7 до 19 години, за образователни постижения, и техните родители за участие в образователния процес. В изпълнението на целта са ангажирани психолози, социални работници и медиатори, които работят с децата и семействата.

Предвидените дейности по проекта целят да помогнат на учениците от етническите малцинства, съвместно с връстниците си, да се изградят като пълноценни граждани и да постигнат успешна професионална, социална и личностна реализация. Тази цел ще бъде постигната чрез различни допълнителни учебни и клубни дейности, учебни пътувания, работа с родители и допълване на образователни и интеграционни стратегии на ниво училище и община.

Директорите на двете училища с радост приеха новата техника и оборудване за клубовете по интереси, като не пропуснаха да благодарят на общинското ръководство за ползотворната съвместна работа. Децата изразиха своята радост чрез добре подготвени музикални и танцови програми, по време на които демонстрираха част от получените нови народни носии и спортни екипи. Кметът Генчо Генчев благодари на екипите по проекта и на организация „Нова възможност“ за добре свършената работа, а на децата пожела да пазят новите придобивки и да ги използват за трупане на нови знания в училищните дейности и извънкласни занимания. Той подчерта, че това е един уникален проект, който обогатява общата култура на децата, приобщава ги към социалните норми и образователния процес, формирайки широк мироглед у тях.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.