Клубове от Турция, Южна Корея, ОАЕ и Казахстан искат френската звезда на „Ботев” (Пд)

Френската звезда на „Ботев” (Пд) Омар Косоко може да бъде продаден това лято в чуждестранен клуб, ако „канарчетата” не достигнат до груповата фаза на Лига Европа, научи „Труд”.

Запитвания за цената на героя от финала за Купата на България срещу шампиона „Лудогорец” (Разград) вече са отправили клубове от 4 държави – Турция, Казахстан, Южна Корея и ОАЕ, или свързани с тях мениджъри, но на този етап от канарската управа нямат никакво намерение да се разделят с 29-годишния щурмовак, а и все още липсва сериозна оферта за бившия футболист на ЦСКА и „Литекс”.

„Наистина има сериозен интерес към Косоко от чужбина. Засега обаче нещата са само на етап запитвания. Има такива от Турция, Казахстан, Дубай, че дори и от Южна Корея. Те бяха отправени както преди финала за Купата, така и след това”, потвърди агентът на Омар Косоко Болеслав Козакевич.

„Дали ще се стигне до трансфер на клиента ми това лято е рано да се каже, нека да минат мачовете на „Ботев” с албанския „Партизани” (Тирана) от първия предварителен кръг на Лига Европа. Всичко зависи дали ще бъде отправено конкретно предлож

ение и дали офертата задоволява клуба и самия Косоко, който има договор за още един сезон с „Ботев”. Всички заинтересовани страни трябва да бъдат удовлетворени от евентуална бъдеща оферта за играча”, каза още футболният импресарио.

Шефовете на „Ботев” (Пд) ще плащат заплатите на петимата футболисти, които бяха преотстъпени в новия член на Втора професионална лига „Марица” (Пд). Става въпрос за вратаря Мартин Димитров – Китаеца, защитниците Атанас Ташолов и Атанас Пашалиев, халфа Петър Чалъков и нападателя Иван Кирев. Стражът обаче изяви желание да трупа опит другаде и се очаква да продължи кариерата си в „Несебър”, а интерес към него има и от „Поморие”, така че още не е ясно къде Китаеца ще пази наесен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ