„Клуж“ потърси помощ в Персийския залив

В опита си да излезе от треньорската криза „Клуж“ потърси помощ в Саудитска Арабия. Съперникът на ЦСКА в Лига Европа е поканил Разван Луческу, който наскоро спечели Купата на Саудитска Арабия с „Ал Хилал“. Отпадна възможността Адриан Муту да поеме „Клуж“. Срещу селекционера на 21-годишните национали се надигна бунт в клуба. „Клуж“ уволни в понеделник Дан Петреску и най-вероятно на пейката срещу ЦСКА ще седнат асистентите Бурдеану и Куреля.
Едуард Йорданеску, бивш треньор на „червените“, е казал, че е готов да поеме „Клуж“, но от Нова година. Негов принцип бил да не се захваща с тим по средата на сезона. „Клуж“ трябва да победи ЦСКА, за да има шанс да продължи в Лига Европа. „Червените“ отпаднаха.
Французинът Амауру Делеру получи наряд за двубоя, а това „смръзи кръвта“ на българите. Преди малко повече от година 43-годишният съдия даде сериозно рамо на „Зоря“, за да победи ЦСКА с 1:0 в третия предварителен кръг в Запорожие.
„Цел за мачовете в Лига Европа не са ми поставяли – каза на тръгване Бруно Акрапович, треньорът на „червените“. – Но моята амбиция е да отидем и да вземем точките. Разполагам с всичките си футболисти. Не ме интересуват проблемите на съперника. Ако някой е прекалено уморен, може да направя 1-2 промени в състава. Аз съм човек, който винаги иска максимума от всичко.“
С ЦСКА по традиция пътуват четиримата славни ветерани Димитър Пенев, Димитър Якимов, Петър Жеков и Георги Велинов. Делегацията се води от Данаил Ганчев, син на собственика Гриша Ганчев.

Коментари

Задължително поле