Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Кметицата на Смядово дава 3 дни отпуск на непушачи

Всички служители непушачи в общинската администрация на Смядово ще получат по 3 дни към полагаемата им се годишна отпуска. Инициативата е на кметицата Иванка Петрова, която е непушач. От два месеца тя обмисля как да възнагради чиновниците, които не си губят времето с димене край сградата. Идеята й възникнала след като прочела в интернет, че японска фирма стимулира сулжителите си с 6 дни отпуск. Първоначално мислела да отнема по 3 дни от ваканцията на пушачите, но счела, че би било незаконно.

След обсъждане със синдикати, юристи и Инспекцията по труда вече е взела решение непушачите да имат по 3 дни над полагаемия се отпуск. Бонусът ще влезе в сила от идната година. Всеки ще трябва да подпише декларация, че няма да пуши от 8 до 17 часа.

Как ще се установи дали някой не лъже? “Аз виждам всичко. За непушачите има кухня в сградата, а пушачите винаги бягат навън. Само един път да хвана с цигара и ще отнемам по 6 дни от отпуската”, коментира пред “Труд” Петрова. Не крие, че не обича папиросите и ги смята за порок. А да стимулира непушачите решила след като пред очите й непрекъснато прибягвали пушачи зад сградата на кметството и си губели времето. И то не само в редовните почивки от 10 до 10,15 ч. и от 15 до 15,15 ч., а и в други часове, което ощетява работата.

45 души работят в кметската администрация на Смядово, повечето дами и половината са пушачи. Голяма част от тях вече са решили да спрат с цигарите. Някои са канят да издържат само в задължителното работно време. “За мен няма значение какво ще правят сутрин рано у дома или вечер след работа”, казва Петрова, но ги съветва, че по-здравословно е да откажат тютюна.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете