Прессекретариатът на президента Радев опровергава Цветан Цветанов

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Огнян Стефанов на съд за укриване на данъци Взел на ръка 250 000 лева от човек на бившия банкер Цветан Василев и не ги декларирал

Маскирани обраха село с камери

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки Политическите елити подкрепят региона ни, за да останат младите тук, подчерта премиерът

Кметовете от Община Свищов с отчети за свършена работа

Всички кметове на населените места в община Свищов, съвместно с управника на крайдунавския град Генчо Генчев, ще направят отчет за дейността си през изминалата година. В докладите си кметовете ще информират населението, какви са местните приходи за годината, за какво са направени разходи, какви проекти и инициативи предстоят и какви трудности са срещнали в своето управление.

Основната цел на срещите с хората е да осъществи обратна връзка с тях и да се беседва по наболели въпроси, търсейки начин за решаването им.

“Прави впечатление, че навсякъде хората са изключително доволни от ремонтните дейности, които са извършени в църковните храмове. По инициатива на общинското ръководство, през първата половина на 2016 г., църковните настоятелства на няколко църкви в община Свищов, съвместно с кметовете по места, написаха писма до Дирекция по „Вероизповедания” в Министерски съвет и съответно до Великотърновската епархия, с молба да им бъдат отпуснати средства за належащи ремонти. Сумите за строителните дейности бяха осигурени и до края на миналата година разходите бяха отчетени”, съобщи Генчо Генче.

Той информира, че такива писма са написани и тази година, с надеждата да се отпуснат допълнителни средства.

В село Овча могила жителите са доволни от новооткрития Кризисен център, който обхваща четирите населени места. От село Горна Студена пък са благодарни за обновяването на Военноисторическия музей „Главна квартира на руската дунавска армия – 1877 г.“, в който с фотоси, графики и веществен материал се проследява хода на Руско-турската освободителна война от 1877-1878 г.

“Тази година се навършват 110 години от създаването на музея и отбелязването на кръглата годишнина е част от честванията по повод 140 години свободен Свищов. Работим за развитието на културен туризъм и привличане на интерес към нашите културно-исторически, природни и археологически забележителности. Това от своя страна постепенно ще доведе до увеличаване на туристическия поток и приходите от туризъм в общината”, коментира Генчев.

Част от проблемите в населените места остават лошата инфраструктура, водоснабдяването и безработицата. За решаването на сериозна част от проблемите в селата залагат на реализирането на проекти чрез Местната инициативна група (МИГ), създадена съвместно с община Ценово.

“Стратегията за местно развитие цели устойчиво развитие, отговарящо на нуждите и очакванията на местните хора. След одобрение на стратегията, финансирането ще се извърши чрез подаване на проектни предложения пред МИГ, по подхода „Водено от общностите местно развитие”. Общата стойност на многофондовата стратегия е в размер на 6 287 993. 45 лв.

Тя отговаря на изведените от жителите на общината и участвали в разработването и цели. Сред тях са стимулиране на заетост чрез самонаемане и разкриване на собствен бизнес, развитие на земеделието и туризма, както и повишаване информираността за различни нови възможности и алтернативи за развитие на малкия и среден бизнес”, обясни Генчо Генчев.

Той е категоричен, че провеждането на срещи засилва доверието между кметовете и жителите на населените места, води до прозрачност в действията и оказване на взаимна помощ при решаването на съществени за населението въпроси.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.