Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Кметове и общински съветници от ДПС-Хитрино напуснаха партията

Кметове на села от община Хитрино и общински съветници, избрани от листата на ДПС, декларираха в петък пред журналисти, че подават оставки от редовете на движението. От 20 местни структури по селата, 19 се саморазпускат, без тази в с.Длъжко. Решението взели на разширено заседание на Общинския съвет на ДПС-Хитрино. На него от общо 18 кметове на кметства от ДПС, присъствали 16 първенци, а от 15 общински съветници от движението, дошли 14. Пред медиите след заседанието депесарите обявиха: “Всички тук сме бивши, приехме декларация с мотивирано предложение, че от днес напускаме редовете на ПП ДПС”.

Като мотиви в декларацията на първо място се сочи несъгласие с провежданата политика на ЦОБ на ДПС и областното ръкводство в Шумен при подредба на кандидат-депутатската листа, също и процедурата за номиниране на кандидат-кметове и общински съветници. Като втори мотив е посочено изключването на досегашния председател на ДПС-Хитрино Мустафа Ахмед и кмета на община Хитрино Нуридин Исмаил от редовете на ДПС. Това се случи през лятото на т.г., а мотивът бил обиден за депесарите – заради злоупотреби.

Хвърлилите оставки бяха категорични, че не действат под натиск и диктат, не са повлияни от кмета Нуридин Исмаил. “Нещата тръгнаха от местните структури, те бяха решени да го направят. Мислехме, че може да се коригират, но разбрахме, че повече няма смисъл”, каза Неждет Мурад. Централата не била уведомена, но се очаква след пресконференцията да разбере, че в Хитрино вече няма организации. От 27 членове на общинския съвет на ДПС-Хитрино остава само временно избрания лидер г-жа Севджан Акиф.

Тя пое поста след отстраняването на председателя на хитринската организация, но в петък депесарите се оплакаха, че в тази тежка ситуация, в която е Хитрино след взрива, тя не счела за нужно нито веднъж да събере най-голямата политическа организация и по някакъв начин да съдейства за излизане от ситуацията.
Напускащите обявиха, че не смятат да се присъединяват към друга партия, ще бъдат независими. Припомниха, че организацията на ДПС-Хитрино била най-будната и интелигентна. Някога движението е печелило 37 000 гласа в областта, но на последните избори взели само 17 000. Според тях ДПС-лидерът Мустафа Карадайъ напразно търси отчет от тях за загубените гласове.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. в България ли сме, в турция ли сме,…….. кви са тия турски имена, тия българи ли са, или турци?! отвращавам се че се допуска в България да има турски партии!

  2. Аз съм турчин господине ела ми насреща и се легитимирай не се крий за мен ти си мишка много съм любопитен как ще реагираш когато ме видиш

  3. Аз също съм турчин,роден и живея в България . Махмуд се казвам и такъв ще си умра. Ще ми е приятно да се срещна с г- н ,,месара”

  4. Такива като “месаря” са “героите” на страната в момента. Приятели , такива като него участваха във възродителния процес и сега са гневни , че си възстановихме истинските имена . На такива страхливци всички като един да заявим , че България е нашата родина и ние не живеем временно в нея. Много ги беше страх когато бяхме единни и бяхме като юмрук и никой не можеше да ни нарече чужденци в родината ни. За съжаление много бързо забравихме през какво минахме. Започна същото разделение на турци с различно качество каквото направиха комунистите за по-лесно асимилиране. Само че сега си го правим ние. Много уважавам кмета. Но я помислете правилно ли беше членът на ЦС да заяви и да прояви в действителност пълно безразличие на парламентарни избори с ясното съзнание какво предвижда устава при тази ситуация. Лошото е , че са подведени всички . За съжаление гласоподавателите при следващи избори ще са разделени и обезверени и кметовете вече няма да са кметове , общинските съветници няма да са съветници , голяма част от хората няма да гласуват или ще гласуват за ГЕРБ . Приятели , никой не уважава слабия , всеки го мачка. А ние тръгнахме точно към това. Сами работим за националистите.

Отговорете