Кметове на острови в Гърция молят за подслон на преподаватели

Проблем в Гърция с учителите по островите, защото нямат средства да плащат за квартири. Така беше поставено началото на учебната година в Гърция, предаде БНР.

Ниските заплати не позволяват на преподавателите да наемат квартири и затова спят по плажа или в колите си. Затове кметовете на места молят хората да ги подслонят, като по този начин се опитват да намерят решение, както и да не останат училищата без преподаватели.

Единственото решение е добрата воля на местните жители, оплаква се от безизходица кметът на остров Санторини Николаос Зорзос. Той споделя още, че се е принудил да се обърне към жителите на острова с молба "Осиновете поне за известно време един учител".

Пред същия проблем са кметовете на редица острови в Гърция, които все по-трудно осигуряват преподаватели за децата. Местната власт съобщава за липса на подкрепа от страна на правителството. Много от учителите отказват да работят на отдалечени острови."Заплатите не ни позволяват да живеем нормално", коментират от учителския синдикат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа